SV United geeft 2-0 voorsprong weg

Sambeek-SV United 5-2 (1-0).

Doelpunten: Indy Philips en Michal Kolodziejski.

SAMBEEK | SV United leed zaterdagavond op bezoek bij Sambeek een 5-2 nederlaag in de vijfde klasse G.

De ploeg van trainer Bjorn Poels verspeelde in de tweede helft een 0-2 voorsprong. Na vijf minuten zette Indy Philips, uit een steekbal van Michal Kolodziejski, de bezoekers op een 0-1 voorsprong.

Sambeek kwam daarna opzetten maar doelman Jasper Vissers voorkwam met twee goede reddingen de gelijkmaker.

Vlak na rust kopte Michal Kolodziejski de 0-2 binnen uit een corner van Stef Kersten. De kruising stond een derde treffer in de weg. Daarna ging het snel mis bij SV United. Binnen een minuut had Sambeek de achterstand weggewerkt: 2-2. In de 70e minuut nam de thuisploeg de leiding uit een twijfelachtige penalty: 3-2. SV United maakte jacht op de gelijkmaker maar kreeg in de slotminuten de rekening gepresenteerd. Uit counters sloeg Sambeek nog twee keer toe: 5-2.

Knappe zege SVOC op De Zwaluw

SVOC'01-De Zwaluw 5-1 (1-0).

Doelpunten: Joost Deenen, Jesper Versteegen, Bart Jenneskens (strafschop), Rob Houwen en Tijs Loonen.

OIRLO | SVOC'01 won zaterdagavond thuis met liefst 5-1 van concurrent De Zwaluw in de vijfde klasse G.

Trainer Toon Bongers kon niet beschikken over Marthijn Coppers, Pascal Marcelis en Bram Tacken die een weekeindje weg waren. Een meevaller was dat Bart Jenneskens toch niet geschorst was na zijn gele kaart tegen Sambeek. Mikey Ellery was hersteld van een gebroken kaak en keerde terug onder de lat.

In de eerste helft bleven doelpunten lange tijd uit. Een tegenvaller voor de thuisploeg was dat Roy Kersten al na tien minuten geblesseerd naar de kant moest. Jesper Versteegen was zijn vervanger. Vlak voor rust brak SVOC'01 de score open. Een vrije trap van Rob Houwen werd doorgekopt door Danny Houwen waarna Joost Deenen met een kopbal de 1-0 scoorde. Net na de pauze kwam De Zwaluw op gelijke hoogte. De arbiter bestrafte een overtreding van Joost Deenen met een penalty: 1-1. Dat was tevens het laatste wapenfeit van de Brabanders. Het sterk spelende SVOC'01 ontketende een offensief. Halverwege de tweede helft zette Jesper Versteegen, na een combinatie tussen de broers Houwen, de tricolores weer op voorsprong: 2-1. Na een handsbal in de zestien mocht Bart Jenneskens aanleggen vanaf elf meter. De routinier benutte de strafschop koeltjes: 3-1. Twee minuten later veroverde Danny Houwen op eigen helft de bal. Hij stuurde op links Rob Houwen weg die de uitgelopen doelman verschalkte: 4-1. In de voorlaatste minuut scoorde Tijs Loonen de mooiste goal. Vanaf de middellijn knalde hij op doel en door de handen van de keeper verdween net onder de lat: 5-1.

SVOC'01 kijkt uit naar topwedstrijd

OIRLO | SVOC'01 lijkt klaar voor de topper, komende zondag thuis tegen Heijen in de vijfde klasse G.

De tricolores beleefden een super inhaalweekeinde met Pasen. Door twee royale zeges (5-1 en 6-1) kwam SVOC'01 op gelijke hoogte met Heijen, dat koploper Merselo onttroonde. De eerdere ontmoeting tussen SVOC'01 en Heijen eindigde op 13 november onbeslist (2-2).