BVV'27 komt sterk terug in derby

BVV'27-Holthees 4-4 (1-4).

Doelpunten: 5. Bram Pingen 0-1; 10. Roel Verkoijen (strafschop) 1-1; 14. Ser van Es 1-2; 35. Wilco Stiphout 1-3; 45. Stan van Meurs 1-4; 65. Jens Arts 2-4; 70. Egzon Grguri 3-4; 85. Joey Gelden 4-4.

BLITTERSWIJCK | De derby BVV'27-Holthees eindigde zaterdagavond in een 4-4 remise in de vijfde klasse G. Het was een duel met twee totaal verschillende helften. Halverwege leidde Holthees royaal met 1-4. Na de thee kwamen de blauw-witten er nauwelijks nog aan te pas. De Blitterswijckers begonnen aan een inhaalrace en wisten nog een 4-4 gelijkspel uit het vuur te slepen.

De eerste ontmoeting op de openingsdag van het seizoen eindigde eveneens in een remise. In Holthees werd het toen 1-1. Bram Pingen zette Holthees al na vijf minuten op voorsprong: 0-1. Even later kreeg BVV'27 een strafschop na een handsbal. Roel Verkoijen bracht vanaf de penaltystip de stand weer in evenwicht: 1-1. Een paar minuten later nam Holthees toch weer de leiding. Topscorer Ser van Es scoorde de 1-2. De Blitterswijckse defensie had zijn dag niet. Persoonlijke fouten en veelvuldig balverlies leidden een grotere achterstand in. Holthees profiteerde nog voor rust door treffers van Wilco Stiphout en Stan van Meurs: 1-4.

Na de thee gooiden de Blitterswijckers alles op de aanval. De arbiter gaf opnieuw een strafschop aan de thuisploeg na een handsbal van een Holthese verdediger. Invaller-doelman Arjan Loenen, die de geschorste Peter van den Heuvel verving, wist met behulp van de paal redding te brengen.

Na ruim een uur bracht Jens Arts de stand toch op 2-4. BVV'27 drukte door en Holthees moest zich beperken tot verdedigen. Twintig minuten voor tijd scoorde Egzon Grguri de aansluitingstreffer: 3-4. In de 85e minuut viel de 4-4 gelijkmaker door een treffer van Joey Gelden.

Minimaal verlies voor Sporting ST

Sporting ST-Lottum 0-1 (0-1).

SWOLGEN | Sporting ST verloor zaterdagavond thuis de derby tegen Lottum met 0-1 in de vijfde klasse E.

Hekkensluiter Sporting kwam sterk uit de startblokken en kreeg in de eerste tien minuten al drie goede kansen via Rik Miltenburg en Ramon Rutten. Maar ze werden alle drie gemist. Daarna kwam Lottum steeds beter in de wedstrijd en kreeg de thuisploeg het lastiger. Op slag van rust namen de bezoekers de leiding: 0-1. In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Sporting ST kwam goed weg toen de arbiter de bezoekers een strafschop onthield. Er kwamen nog wel wat kansen maar verder dan een afgekeurd doelpunt van Rik Miltenburg, vanwege een duwfout, kwam Sporting ST niet.