Merselo verliest topper van Heijen

Merselo-Heijen 2-4 (0-2).

Doelpunten: Niels de Klerk (strafschop) en Ahmad Qurishi.

MERSELO | Merselo verloor zaterdagavond voor eigen publiek de topper tegen Heijen met 2-4 in de vijfde klasse G. De bezoekers wonnen verdiend en namen de koppositie over van Merselo. Tevens verspeelden de geel-zwarten de tweede periodetitel, die eveneens in bezit kwam van Heijen.

Uitgerekend in de beslissende fase van het seizoen kampt de Merselose ploeg met een inzinking. Een week eerder kwam in de uitwedstrijd tegen SVS (1-0 verlies) een einde aan een mooie serie van zestien ongeslagen duels. Het bleek geen incident. Ook tegen Heijen bleef Merselo onder de maat. Topschutter Bas Litjens heeft al drie weken niet meer gescoord. De spits kampt met een liesblessure en ging voortijdig naar de kant.

Halverwege de eerste helft nam Heijen de leiding. Uit een strakke voorzet vanaf links verdween de bal via verdediger Niels de Klerk in het doel: 0-1. Twaalf minuten later viel de 0-2 toen een aanval over rechts doeltreffend werd afgerond. Ahmad Qurishi had vrije doortocht maar hij werd buiten de zestien getorpedeerd door de doelman van Heijen. De arbiter bestrafte de overtreding slechts met geel. De grensrechter van Heijen vlagde – in de ogen van het Merselose kamp – niet altijd eerlijk. Zo werd Qurishi in kansrijke positie teruggevlagd voor buitenspel. De scheidsrechter nam het dubieuze vlagsignaal over.

Na rust probeerde Merselo met de wind mee terug te komen. Maar na twee minuten verdween alle hoop op een beter resultaat. Merselo leed balverlies op het middenveld en met een steekbal werd de Heijense spits vrij voor keeper Joris Peeters gezet: 0-3. De thuisploeg gaf niet op. George Melskens zag zijn doelpoging gekeerd door de keeper. Tom Michels kreeg in de rebound van dichtbij een prima kans, maar hij schoot langs het doel.

Halverwege de tweede helft liepen de bezoekers zelfs uit naar 0-4 na opnieuw een vlotte aanval. In de slotfase werd de doorgebroken Camiel Kroonen gevloerd binnen de zestien. De arbiter gaf een penalty en trok de gele kaart. Aanvoerder Niels de Klerk benutte de strafschop: 1-4. In de voorlaatste minuut brak Niels de Klerk door over rechts. Zijn voorzet belandde via Tim Philipsen bij Ahmad Qurishi die van dichtbij de 2-4 scoorde.