'Ysselsteyn staat als een huis'

YSSELSTEYN | 'Ysselsteyn wordt kampioen' hing op een groot spandoek achter het doel. Zo ver is het nog niet. Met nog vier duels voor de boeg liggen Ysselsteyners wel op titelkoers in de vierde klasse F.

"Een eenvoudige overwinning", zo begroette de winnende trainer Ruud Jenneskens zaterdagavond de 4-0 derbywinst op Oostrum. "Het elftal staat als een huis. Sinds de winterstop kregen we nog maar een tegengoal. Terwijl we altijd kansen krijgen. Vooral na rust als de ruimtes op het veld groter worden. Ik geloof dat we wel 80 procent van onze doelpunten in de tweede helft scoorden."

In tegenstelling tot zijn Oostrumse collega Ron Spruit, kon Jenneskens over een volledig fitte groep beschikken. "Vrij uniek", noemde de Ysselsteyn-trainer het feit dat zijn ploeg de eerste drie treffers scoorde uit een vrije trap. "Die 1-0 was wel wat mazzel dat de bal in de hoek verdween", vond de Ysselsteyn-trainer. "De 2-0 was het breekpunt in de wedstrijd."

Dat kon Ron Spruit beamen. Hij ergerde zich na afloop nog aan het optreden van arbiter Henk Rijbroek. "Hij drukte zijn stempel door warrig te fluiten in veel situaties. Bij de vrije trap waaruit de 1-0 ontstond was er niets aan de hand. Gewoon een sliding. Bovendien had onze keeper die bal moeten hebben. Dat was zijn hoek", oordeelde Spruit, die toegaf dat Ysselsteyn deze keer duidelijk de beste was. "We hebben een uur stand kunnen houden. De organisatie stond goed. Na de 2-0 knapte er iets bij ons. Ysselsteyn heeft zo veel fysiek en snelheid in de ploeg. Daar konden wij te weinig meer tegenover stellen. Door het gemis van Marwin Hermans en Chris Wilschut voorin kwamen we ook bijna niet tot aan hun doel."


Nog vier finales voor Ysselsteyn

YSSELSTEYN| Koploper Ysselsteyn wacht nog vier obstakels op weg naar het kampioenschap in de vierde klasse F.

De komende twee zondagen treffen de Ysselsteyners twee clubs die strijden tegen degradatie. Op 23 april uit tegen DEV-Arcen en op 30 april komt SVEB op bezoek. Op 7 mei volgt de laatste uitwedstrijd, tegen Resia. De ontknoping kon wel eens plaatsvinden op de slotdag, op zondag 14 mei. Dan speelt Ysselsteyn thuis de topper tegen titelconcurrent Olympia'18 uit Boxmeer.