De Ysselsteynse aanvaller Frank Jespers (links) glipt langs Dave Gerritsen van Oostrum. Rechts kijkt Cas Wilmsen toe.
De Ysselsteynse aanvaller Frank Jespers (links) glipt langs Dave Gerritsen van Oostrum. Rechts kijkt Cas Wilmsen toe. Foto: Lotte Kamphuis

Ysselsteyn troeft Oostrum af

Ysselsteyn-Oostrum 4-0 (1-0).

Doelpunten: 30. Wout Gommers 1-0; 64. Boy Geerets 2-0; 68. Dennis Teunissen 3-0; 75. Frank Jespers 4-0. Scheidsrechter: Rijbroek (Merselo). Toeschouwers: 300. Gele kaart: Paul Jeurissen, Teun Spreeuwenberg (Ysselsteyn) en Jannes van Berne (Oostrum).

Ysselsteyn: Swinkels; Willem Janssen, Gommers, Bovee en Koonings; Geerets, Bouten (63. Martijn Janssen), Jeurissen en Versteegen (71. Spreeuwenberg); Jespers (76. Claessens) en Teunissen.

Oostrum: Kessels; Fleurkens, Ruben Nohlmans, Gerritsen (71. Janssen) en Cas Wilmsen; Gommans, Dennis Nohlmans (78. Van Leendert), Wes Wilmsen (50. Driessen) en Van Berne; Lommen en Cornelissen.

Door Henk Willemssen

YSSELSTEYN | Koploper Ysselsteyn won zaterdagavond voor eigen publiek de derby tegen Oostrum overtuigend met 4-0 in de vierde klasse F. De Ysselsteyners namen revanche voor het 3-2 nederlaag in het begin van de competitie in Oostrum.

De lijstaanvoerder bevestigde de prima vorm van de laatste weken. De defensie onder leiding van de 35-jarige Wout Gommers speelde ijzersterk en gaf geen kans weg tegen het aanvallend flink gehandicapte Oostrum. De topschutters Marwin Hermans en Chris Wilschut stonden geblesseerd langs de kant. Achterin ontbrak, eveneens door een blessure, Rob Verlinden. Het gemis van drie van de beste spelers was te veel gevraagd voor de Oostrumse ploeg. Toch lieten de rood-witten zich op sportpark De Vlies niet zo maar naar de slachtbank leiden. De Oostrumers streden voor wat ze waard waren en gingen er vanaf het beginsignaal fel in. Mede door de straffe wind, die dwars over het veld stond, was het in het begin een rommelig duel.

Ysselsteyn trok het initiatief naar zich toe, maar de ruimtes waren klein door het compact verdedigende Oostrum. Na een kwartier kreeg Frank Jespers plotseling een dikke kans na een mislukt schot van Paul Jeurissen. Jespers joeg de bal hard en onbesuisd over het doel. Arbiter Henk Rijbroek had de handen vol aan de pittige derby. Hij blies herhaaldelijk op zijn fluit voor overtredingen over en weer. Na een halfuur werd Dennis Teunissen vlak buiten de zestien geblokt door twee Oostrumse verdedigers. Tot groot ongenoegen van het Oostrumse kamp gaf Rijbroek een vrije trap op een ideale positie, recht voor het doel. Niet Dennis Teunissen maar Wout Gommers klaarde het klusje. De routinier schoot de bal dwars door de muur laag in de verre hoek: 1-0. Vlak voor rust maakte Wes Wilmsen een overtreding op de Ysselsteynse captain Paul Jeurissen binnen de zestien. De Merselose leidsman floot, maar hij gaf geen penalty. Hij legde de bal er net buiten. Wout Gommers probeerde het opnieuw maar de bal strandde de bal in de rood-witte muur.

Vlak na pauze kon bij Oostrum de aangeslagen Wes Wilmsen niet meer verder. Het was de voorbode van een opeenstapeling van blessureleed. Toch bleef Oostrum knokkend nog aardig overeind. Totdat Jannes van Berne op het middenveld te hard doorging op Dennis Teunissen: geel en een vrije trap. Wout Gommers legde de bal over grote afstand met veel gevoel op het hoofd van de inlopende Boy Geerets die onhoudbaar raak kopte: 2-0. Die treffer betekende de nekslag voor de Oostrum. Een paar minuten later mocht Dennis Teunissen aan de linkerkant, op zo'n veertig meter van het doel, aanleggen voor een vrije trap. De topschutter waagde een poging en de bal verdween schitterend over doelman Ralph Kessels in het doel: 3-0. Een kwartier voor schoot Frank Jespers de 4-0 binnen. Oostrum was verslagen en keer op keer lagen rood-witten op de grasmat. Nadat trainer Ron Spruit al drie keer had gewisseld, wilde Ruben Nohlmans naar de kant. Maar hij moest blijven. Dat gold niet voor Kenny Lommen die in de 83e minuut geblesseerd in de dug-out plaatsnam. Even later werd Lucas Driessen met een blessure van het veld gedragen, waardoor Oostrum nog slechts negen spelers overhield. Ondanks alle oponthoud blies Rijbroek snel de derby af.