Afbeelding
Foto:

Tandartsenkring steunt India

Venray | Tijdens een bijeenkomst zijn de leden van Tandartsenkring Venray geïnformeerd over het Helpende Handen-mondzorgproject.

Steven Vidyaakar en zijn team zijn sinds enkele maanden gestart met een mondzorgproject in Tiruvannamalai; een voor hindoes belangrijke Shiva-tempelstad in de deelstaat Tamil Nadu in India. Sinds 2014 verstrekt HH kwalitatief goede medische zorg, met inbegrip van tandheelkundige zorg, aan inwoners van Helpende Handen en kansarme mensen in de nabij gelegen dorpen, tegen een betaalbare prijs (daar waar nodig gratis). Bovendien organiseren medewerkers van dit mondzorgproject in de dorpen voorlichtingscampagnes om de bewoners te informeren over het belang van een goed gebit en goede gebitsverzorging. Veel mensen in India hebben geen weet van het belang van tandheelkundige zorg.

In samenwerking met Wilde Ganzen doneren Tandartsenkring Venray en Helpende Handen Venray 5.239,85 euro voor een tandartsunit voor het Ramana mond-zorgproject in Tiruvannamalai. Voorzitter Rosamee Vallen overhandigt de cheque aan Bart Veldpaus, voorzitter van de stichting Helpende Handen. Zie ook www.helpendehandenindia.nl.


Museum Sorghvliet

Tienray | Met ingang van 1 mei is museum Sorghvliet in Tienray weer geopend. Tentoongesteld zijn gebruiksvoorwerpen uit de periode 1850-1950. Ook is er aandacht voor de oorlogsjaren in de regio en het kloosterleven in Tienray. Het museum is geopend op afspraak tot 1 oktober.