Someren in extra tijd langs Venray

Venray-Someren 1-1 (1-0).

Doelpunten: 29. Angelo van Mil (strafschop) 1-0; 93. Stijn Kusters 1-1. Scheidsrechter: Franssen (Brunssum). Toeschouwers: 250. Rode kaart: 89. Nick Kusters (Someren) na grove overtreding. Gele kaart: Ruud Keijzers, Jesse Peeters, Armend Shala (Venray), Stijn Custers en Thijs Cortenbach (Someren).

SV Venray: Strumpen; Egelmeers, Keijzers, Koenen en Peeters; Pelzer, Van Mil en Kersten; Janssen (76. Stiphout), Touratzidis en Shala.

Door Henk Willemssen

VENRAY | Venray speelde donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen Someren thuis met 1-1 gelijk in de eerste klasse D. Het tegen degradatie strijdende Someren had een overwicht, maar de Brabanders waren voorin onmachtig. Ook Venray kon aanvallend weinig uitrichten. Diep in de blessuretijd kreeg Someren met tien man loon naar werken: 1-1.

Trainer Stef Sijbers kende nogal wat personele problemen. Wesley Deenen was nog niet hersteld van een knieblessure. In de achterhoede ontbraken Frank Gielens (hamstring en Ruben van der Waerden (studie). De 17-jarige Jesse Peeters uit Leunen maakte zijn debuut in de hoofdmacht als linksachter.

In de eerste twintig minuten gebeurde er weinig. Someren had een licht veldoverwicht maar alle doelpogingen waren een vrij eenvoudige prooi voor Venray-keeper Jordy Strumpen. In de 28e minuut kreeg Venray een penalty na een overtreding op Bram Kersten. Aanvoerder Angelo van Mil schoot onberispelijk raak vanaf elf meter. Hij stuurde keeper Maarten Werts naar de andere hoek: 1-0. Na de openingstreffer bleef Someren druk uitoefenen op het Venrayse doel. Spits Jeroen van de Kerkhof schoot voorlangs en Angelo van Mil kopte de bal, ten koste van een corner, uit het gapende doel.

Na de pauze deden de bezoekers er nog een schepje bovenop. Someren claimde een strafschop na een overtreding van Rick Egelmeers. Arbiter Franssen wuifde het voorval weg, tot groot ongenoegen van Someren. Trainer Jurgen de Haan werd na luidruchtig commentaar weggestuurd. Venray raakte steeds meer in de verdrukking. Omdat Someren scherpte miste voor het doel bleef de krappe 1-0 voorsprong heel lang intact. Met een prachtige safe maakte Jordy Strumpen een uithaal van Jeroen van de Kerkhof onschadelijk. Een kopbal van Niels Schweren verdween via de lat over het Venrayse doel. Uit de tegenaanval schoot Armend Shala, via een verdediger, eveneens via de lat over. In de voorlaatste minuut kwam Someren met tien man te staan na een flinke overtreding van invaller Nick Kusters op Angelo van Mil. Franssen trok direct rood. De leidsman telde zeven minuten extra tijd bij. Someren speelde alles of niets. In de 93e minuut werd een vrije trap hoog voor het Venrayse doel geslingerd. Jordy Strumpen kon in de drukte net niet bij de bal waarna Stijn Kusters raak kopte: 1-1.