Venray-verdediger Ruud Keijzers (rechts) in duel met Horster matchwinnaar Rob Zanders.
Venray-verdediger Ruud Keijzers (rechts) in duel met Horster matchwinnaar Rob Zanders. Foto: Lotte Kamphuis

Venray verliest derby

Venray-Wittenhorst 0-1 (0-0).

Doelpunt: 67. Rob Zanders 0-1. Scheidsrechter: Hensgens (Landgraaf). Toeschouwers: 600. Rode kaart: Jordy Strumpen (Venray) vanwege natrappen. Gele kaart: Ruud Keijzers, Rick Egelmeers (Venray), Joost van Rensch en Daan Verlijsdonk (Wittenhorst).

SV Venray: Strumpen; Egelmeers, Keijzers, Koenen en Van der Waerden; Pelzer (90. Van Enckevort), Van Mil en Peeters; Shala (77. Kleuskens), Touratzidis (86. Tastan) en Janssen.

Door Henk Willemssen

VENRAY | Voor de tweede keer dit seizoen trok Venray tegen Wittenhorst aan het kortste eind in de eerste klasse D. Na de 2-0 nederlaag in Horst verloren de rood-witten op paasmaandag thuis met 0-1 van de grote rivaal. Ook ditmaal was de uitslag terecht. De nummer twee Wittenhorst heeft momenteel meer in zijn mars dan de Venrayse middenmoter.

Evenals vier dagen eerder tegen Someren (1-1) kon Venray aanvallend te weinig afdwingen. Het centrale verdedigingsduo Ruud Keijzers-Joy Koenen speelde een sterke partij en hield de thuisploeg lange tijd op de been. Trainer Stef Sijbers koos links op het middenveld voor de 18-jarige A-junior Jarno Peeters. Frank Gielens en Wesley Deenen ontbraken nog vanwege blessures.

Aan inzet ontbrak het zeker niet bij de Venraynaren. In het gelijkopgaande eerste kwart gebeurde er weinig. Beide ploegen tastten elkaar af en er ontstond nauwelijks doelgevaar. Daarna verhoogde Wittenhorst de druk op het Venrayse doel. De eerste grote kans was voor Michiel Hanssen die in vrije positie over de lat kopte. Vlak voor de pauze glipte Rob Zanders tussen twee Venraynaren door, maar de uitgelopen doelman Jordy Strumpen verijdelde het gevaar. Na de pauze liet Venray aanvallend wat meer zien. Na een goede actie van linksachter Ruben van der Waerden kreeg Armend Shala plotseling een schietkans, maar de bal verdween vlak langs het doel. Aan de overzijde maakte Jordy Strumpen met een knappe reflex een doelpoging van Rob Zanders onschadelijk.

Venray streed voor wat het waard was, maar alle offensieve daden strandden in de goedgeorganiseerde defensie van Wittenhorst. Halverwege de tweede helft viel de beslissing. Nadat Denny Bongers de paal trof, was het direct erna wel raak door een treffer van Rob Zanders: 0-1. De beste kans op de gelijkmaker ontstond een kwartier voor tijd. Uit een hoekschop kopte Armend Shala op doel maar Denny Bongers, die bij de paal stond, schoot zijn doelman te hulp en haalde de bal van de lijn weg. Vlak voor het einde kwam Venray met tien man te staan toen doelman Jordy Strumpen natrapte. Arbiter Hensgens kende geen pardon en trok direct de rode kaart. Reservekeeper Dirk van Enckevort moest nog enkele minuten opdraven. Trainer Stef Sijbers haalde veldspeler Danny Pelzer naar de kant.

Met nog vier duels voor de boeg heeft Venray acht punten voorsprong op Someren dat samen met De Valk op de nacompetitieplaatsen staat. De twee directe degradatieplekken worden momenteel bezet door Volharding en SSS'18. Beide trainers Sjoerd van der Coelen (Volharding) en Ales Jurcik (SSS'18) waren een belangstellend toeschouwer in Venray. Volharding speelt zondag tegen Wittenhorst terwijl Jurcik komend seizoen als trainer in Horst aan de slag gaat.