'Wijzig naam station Venray'

Oostrum | De spoorwegovergang op de Mgr. Hanssenstraat in Oostrum is regelmatig langer dan vijf minuten dicht. Dit zorgt vaak voor lange rijen wachtend verkeer aan beide kanten van het spoor en gevaarlijke verkeerssituaties.

De lange wachttijd is de dorpsraad van Oostrum, die hierover ook met spoornetwegbeheerder ProRail heeft gesproken, al langer een doorn in het oog.

"Maar er zijn ook klachten over bij de overgang van de Oirloseweg-Witte Vennenweg", zegt dorpsraadlid Leo Lenssen. "Ik heb dit gecontroleerd. Als de trein vanaf Nijmegen arriveert op het station, zijn de spoorbomen bij die spoorwegoversteek al dicht. Dat is vrij vroeg. Omdat deze overweg nog verder van het station af ligt, hebben we ProRail gevraagd om daar ook naar te kijken. Het gevolg van de lange wachttijd kan namelijk zijn dat er op de Oirloseweg, aan beide zijden van de overgang, veel auto's staan te wachten , wat gevaarlijke situaties met zich mee kan brengen. Zeker ook omdat het een 80 km-weg is met bochten."

Tevens heeft de dorpsraad aan ProRail gevraagd of er iets kan worden gedaan aan de aanduiding van het station.

"Er komen veel mensen aan op station Venray. Veel mensen weten echter niet altijd dat dit station op 3 kilometer afstand van Venray ligt. Ook wij als dorpsraad zouden dan ook graag zien dat de naam anders aangeduid wordt, bijvoorbeeld als station Venray/ Oostrum of station Oostrum/ Venray. Voor veel reizigers zou dat duidelijker zijn", aldus Lenssen.