Snack-Koning mag voorlopig blijven

VENRAY | Cafetaria Snack-Koning mag tot eind 2023 blijven op bedrijventerrein Keizersveld. De gemeente Venray was een procedure gestart om de cafetaria te sluiten, maar is teruggefloten door de rechter.

De rechtbank oordeelde dat de gemeente in vergelijkbare gevallen niet optrad. Medio 2015 verzocht de Venrayse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland om een einde te maken aan de vermeende illegale situatie. Snack-Koning had alleen een standplaatsvergunning maar mocht geen cafetaria in units met een terras exploiteren. Dat is in strijd met het bestemmingsplan. Het ingediende bezwaarschrift werd door de gemeentelijke bezwaarcommissie ongegrond verklaard. De exploitant stapte daarop naar de rechter.

De gemeente wilde nog in beroep gaan bij de Raad van State tegen de uitspraak van de rechtbank, maar ziet daar nu van af. De standplaatsvergunning werd verleend in november 2013. De gemeente wilde een termijn van vijf jaar toestaan.

Na overleg met de exploitant is deze periode verlengd naar tien jaar. Eind 2023 moet de cafetaria sluiten. Er moet nog wel een procedure gevolgd worden om een omgevingsvergunning te verlenen voor afwijkend gebruik van het bestemmingsplan.