Het gezin Jansen-Cleophas Laagheidseweg.
Het gezin Jansen-Cleophas Laagheidseweg. Oude foto

Het gezin Jansen

Venray | Bernardus Jansen werd geboren op 24 oktober 1869 te Venray als zoon van Peter Jansen en Arnoldina Schouten. Hij trouwde op 8 mei 1903 met Anna Maria Cleophas.

Zij werd geboren op 14 februari 1875 in Venray als dochter van Jacob Cleophas en Johanna Creemers.

Ze gingen aan de Brabander wonen, later Laagheidseweg 9. Petran was schoenmaker van beroep. Bernardus en Anna kregen zeven kinderen. Hun dochter Nel ging later in het klooster te Heerlen als zuster Ambrosius.

Vader Bernard overleed op 16 april 1918 te Venray. Marie hertrouwde op 9 april 1920 in Venray met de 25 jaar oudere landbouwer Wilhelmus Custers.

Dit huwelijk was maar van korte duur, want Willem overleed op 20 maart 1925. Op 26 juni 1931 beproefde ze opnieuw het geluk en trouwde ze de 63-jarige Peter Johannes Linders.

Marie overleed op 5 juni 1967 in Venray.

Achter op de foto van links naar rechts: Maria Jansen-Cleophas met dochter Drika op de arm; Bernard Jansen; Toon Jansen, een broer van Bernard. Voor van links naar rechts de kinderen Hendrik; Petran; Nel; Tinus.

Foto: familie Van Meijel, Bergweg.

Kijk ook eens op de website www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray