Belevingstuin Servaashof open

Venray | Vorig jaar is een belevingstuin op de Servaashof in Venray geopend. Op een plek waar oude gebouwen stonden, groeiden opeens allerlei planten, waaronder zomer- en winterbloemen en onkruid, een ontembare begroeiing tussen de oude stronken en bomen.

Elk jaargetijde kan men zich er thuis voelen. "Van de zomer zagen we het al: kinderen die op de knikkerbaan speelden, vrolijke groepjes jonge meiden die met elkaar kletsten, verliefde stelletjes en zelfs een man die er bijna woonde", laten enkele bewoners weten. "Hij voerde de vogels en genoot in rust. Men kan hier helemaal tot bezinning komen, even zitten op een bankje, na een moeilijk gesprek of slecht nieuws. In de herfst kan er genoten worden van de vruchten en zaden aan bomen en struiken. Het is een plek waar kinderen naar kastanjes en beukennootjes zoeken. Je kunt er een appeltje plukken, zonder in zonde te bijten... In de winter kan men over de knisperende sneeuw lopen. Kortom het is genieten tijdens alle jaargetijden. We moeten ons hier veilig kunnen voelen en beschut tegen de buitenwereld. Dit is het mooie van deze tuin. Men is er niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de ander."

De tuin is nog niet klaar; het is een groot, groen huis in ontwikkeling. In de komende zomer zal er een fraaie bezinningsplek gebouwd worden. "De toekomst zal ons leren of we de belevingstuin kunnen verwezenlijken. In plaats van een kapel: een eigen stilte- of bezinningscentrum, waarin bomen, struiken en onkruid in een geordend geheel worden verenigd." Enkele artistieke mensen hebben hun gedachten laten gaan over de te verwezenlijken bezinningsplek van circa drie meter hoog, waar mensen in creatieve zin hun gevoelens kunnen uiten, of een bijdrage leveren door een uit klei geboetseerd en te glazuren amulet te maken. Het kan van alles zijn, van een zwaan tot een hartje en van een sieraad tot een wens. We hopen dat ons enthousiasme ertoe aanzet om er zelf een kijkje te komen nemen. Iedereen is welkom, mensen van binnen, zowel als van buiten het Vincent van Gogh Instituut."


Paasfair bij Tuin & Terras Ysselsteyn

Ysselsteyn | Op tweede paasdag houdt Tuin & Terras Ysselsteyn weer een grote Paasfair. Kom tussen 11.00 en 16.00 uur inspiratie opdoen in de vernieuwde sfeertuinen aan de Kerkweg 19 in Ysselsteyn en ervaar de noviteiten en trends van 2017.

Wanneer u op tweede paasdag de sfeertuinen aan de Kerkweg 19 bezoekt kunt u zich over tal van zaken laten informeren in verschillende stands. Vakkundige hoveniers kunnen u bijpraten over de aanleg en de onderhoud van uw tuin. Bent u toe aan een totaal nieuwe tuin dan komt u ongetwijfeld meer te weten over het ontwerpen en inrichten daarvan.

Voor bezoekers op leeftijd is er informatie over de Senioren Tuin. Onder het motto 'U de lusten wij de lasten' zijn er tal van oplossingen om langer zelfstandig te blijven wonen zonder dat uw tuin tot last wordt. Led-verlichting is niet meer weg te denken in de tuin. Bij Tuin & Terras maakt u kennis met de nieuwste mogelijkheden en trends van 12 volt ledverlichting inclusief de eenvoudige aanleg hiervan.

Op het gebied van bestrating wordt u geïnformeerd over keramische tegels en het voegen ervan. Dat is al dan niet in combinatie met een van de diverse soorten kunstgras mogelijk. Uiteraard komt u ook meer te weten over terrasoverkappingen, veranda's en vijveroverkappingen. Prima opties om het hele jaar van en in uw tuin te kunnen genieten. Onder het genot van een kopje koffie kunt u op het speciale lounge plein nagenieten van alle inspiraties die u op
doet.

Bovendien heeft Tuin & Terras deze dag speciale paasaanbiedingen. U kunt uw kinderen gerust meenemen. Zij zullen zich ongetwijfeld amuseren op het springkussen, klimtoestel of glijbaan en worden bovendien gratis geschminkt.