Paascross op zandbaan in Well

Well | In het paasweekend houdt MCV Well haar jaarlijkse Paascross op circuit de goede hoop.

De zware zandbaan wordt in de volksmond ook wel 'de hel van well' genoemd. Op zaterdag komen alle jeugdklassen aan de start, met deelname van onder meer Diego Hanen (Venray) bij de quads standaard en Juup Tax (Wanssum) in de klasse MX 2 jeugd. Veel aandacht van de regionale supporters zal uitgaan naar de 85cc hoge wielen, waar diverse regionale jeugdmotorcrossers actief zijn.

In de vrije klasse is een extra startgelegenheid voor regionale motorcrossers en voor motorcrossers die een trainingsbewijs hebben. In deze klasse verwacht de organisatie eveneens enkele motorcrossers uit de regio die van deze startgelegenheid gebruik willen maken.

Op zondag starten de veteranen, damesklasse, MX open senioren en MX open nationalen. Als hoofdprogramma wordt er gestreden om de kampioenspunten bij de MX 2 inters en de MX open inters. In de laatste twee klassen wordt tevens gecrost voor een plaats in het IMBA-team voor deelname aan het Europees kampioenschap. Het circuit is te bereiken door vanaf de rijksweg (N271) de afslag (Wezerweg) Kevelaer te nemen en vervolgens de eerste weg rechts te volgen naar het evenemententerrein. Beide dagen starten de trainingen om 9.00 uur. Aanvang wedstrijden rond 11.15 uur. De entree bedraagt 7,50 euro en kinderen van 16 tot en met 12 jaar betalen 3,50 euro.


Voetbaltechniek centraal in Lomm

Lomm | Voetbalsters uit Venray en omgeving opgelet.

Op 25 en 26 mei worden voor het tweede opeenvolgende jaar de regionale voetbaltechniekdagen gehouden op sportpark het Wiltlandt in Lomm. Aan de eerste editie in 2016 deden 48 meiden mee in de leeftijdscategorieën O9 t/m O17. Ook dit jaar bijten de kleinste voetbalsters de spits af op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag). De meiden vanaf de categorie O13 nemen een dag later deel aan dit evenement. Tijdens deze eendaagse training zal Jac Lopez, van de Madrid voetbalacademie, de meiden kennis laten maken met techniekoefeningen. De techniekdagen duren beide dagen van 9.30 uur tot 16.00 uur. Inschrijven tot 21 april via www.madridacademie.nl.