Afbeelding
Foto:

Schoolweek zonder mobieltje

Horst | De ambassadeurs van de Dendron Helpende Handen India-werkgroep zijn deze week de uitdaging aangegaan om een schoolweek te leven zonder mobiele telefoon. Ook dit jaar steunt Vastenactie Horst aan de Maas dit initiatief.

Afgelopen maandag legden de leerlingen hun telefoon in een speciale doorzichtige 'kluis' om een week lang te leven zonder mobiel. Vrijdag 14 april wordt de kluis weer geopend. De leerlingen leggen hun ervaringen per dag vast op 'ouderwetse' notitieblokjes. Hun ervaringen zijn te volgen via vlogs die op de Facebookpagina van Helpende Handen te lezen zijn: (https://nl-nl.facebook.com/helpendehandenindia/).

In deze actieweek proberen de leerlingen van de school uit Horst zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Helpende Handen- project Moeder en Kind.

Wilde Ganzen ondersteunt dit project met een premie. Bart Veldpaus van Helpende Handen: "Tijdens de zwangerschap en de bevalling en de eerste periode na de bevalling lopen kansarme moeders en kinderen in India grote gezondheidsrisico's. Een goede professionele begeleiding of behandeling is daarom van groot belang.

In het nieuwe Helpende Handen-ziekenhuis, bedoeld voor de meest kansarme mensen, komt daarom een speciale afdeling voor moeder en kind." Deze mobielloze schoolweekactie steunen kan door een donatie te storten op rekeningnummer NL62RABO0304487953 ten name van Helpende Handen Dendron.


Restauratie oorlogsmonument Vierlingsbeek

Vierlingsbeek | De gemeente Boxmeer steekt 5.600 euro in een opknapbeurt van het oorlogsmonument bij de Laurentiuskerk in Vierlingsbeek.

Twee bedrijven gaan op verzoek van de plaatselijk dorpsraad het monument renoveren. De restauratie is nodig omdat de namen van de mensen uit het dorp die in de Tweede Wereldoorlog omkwamen slecht en soms zelfs niet meer te lezen zijn. Het monument is ontworpen door de Nederlandse beeldhouwer Albert Meertens en werd op Dodenherdenking 1950 onthuld. Het bestaat uit een bakstenen muur met acht kruisen van witte natuursteen. Op die kruisen staan de namen van de slachtoffers.

Het oorlogsmonument heeft eerder op een andere plek gestaan. In 1998 werd het verplaatst naar de huidige plek. Toen werd het grondig schoongemaakt. Nu is restauratie nodig.