Ook Erik Scheffer kon met tien punten in de slotminuten een nederlaag niet voorkomen. Foto: Henk Lammen

"Het was erg slecht"

Jumpers'76-Akros 55-62 (25-26). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense (23 punten), Justin Gommans en Erik Scheffer (beiden 11).

Venray | Na vijf zeges op rij verloren de basketballers van Jumpers'76 zaterdag de thuiswedstrijd van Akros uit Boxmeer: 55-62. "Het was slecht, erg slecht", aldus het veelzeggende commentaar van speler Dirk Laurense na afloop.

Door Henk Lammen

De Venrayse basketballers zaten de afgelopen weken in een heerlijk flow. De zegekar werd gevuld met vijf overwinningen op rij. Het zelfvertrouwen was dan ook groot met Akros, ook bepaald geen hoogvlieger in de eerste klasse, op bezoek in sporthal De Wetteling. De thuisploeg was echter vanaf het begin niet bij de les en keek in de eerste twee kwarten tegen een achterstand aan. Justin Gommans en Dirk Laurense hielden met verschillende scores hun ploeg in de race voor een goed resultaat. Vlak voor het verstrijken van het tweede kwart nam Jumpers'76 in de wedstrijd de leiding door een fraaie treffer van Erik Stevens: 25-23. De gasten uit Boxmeer knokten zich verbeten terug, met succes, want met drie punten werd de achterstand omgebogen in een kleine voorsprong. De formatie van coach Jan Kraus ging met een kleine achterstand de rust in: 25-26.

In de tweede helft was het vertrouwen op een zesde zege op rij niet groot genoeg om de punten in eigen huis te houden. De ploeg uit Boxmeer speelde nog agressiever in de duels en gretiger in de afronding. De Venrayse basketballers hadden daar een onvoldoende antwoord op. Veel niet gefloten fouten leidden bovendien aan beide kanten tot veel frustraties. De point guards Wulterkens en Hoeijmakers aan Venrayse zijde werden onder druk gezet, waardoor het vanaf het begin van de aanvallen al lastiger werd om de defense tegen te werken. De gasten liepen in het derde kwart verder uit en wisten in het laatste kwart stand te houden. Jumpers'76 kwam nog een keer terug tot een punt verschil, maar moest vervolgens lijdzaam toezien hoe Akros de eindstand in Boxmeers voordeel bepaalde. Ook de ingevallen Erik Scheffer kon met tien punten in slechts vijf minuten geen verrassende wending meer geven aan het duel.

Dirk Laurense wist na afloop de vinger op de zere plek te leggen. "Na vijf gewonnen wedstrijden zat er echt het gevoel in dat we deze wedstrijd ook gingen winnen. Maar vanaf de eerste minuut was Boxmeer feller en fanatieker in de duels dan ons. Waar zij af en toe over het randje gingen waren wij te lief." Dat er slechts een scheidsrechter was komen opdagen in sporthal De Wetteling was volgens Laurense niet in het voordeel van de thuisploeg. "Daardoor kon Boxmeer ook over het randje gaan. Neemt niet weg dat wij nooit in de wedstrijd zaten en dus ook terecht verliezen. We verliezen van een beter spelend Boxmeer." De ervaren Loek Claessens deelde die mening. "Boxmeer maakte gebruik van het feit dat er maar een scheidsrechter was. De ploeg speelde heel fysiek. Daar konden wij als ploeg te weinig tegenover stellen. We zijn afgetroefd op fysieke kracht en agressie."

Jumpers'76 kan zich komende vrijdag (14 april) al revancheren in de uitwedstrijd tegen Maastricht Knights. Die wedstrijd in Maastricht begint om 20.15 uur.