Janneke Jenneskens wordt bij een doorloopbal zwaar gehinderd door een tegenstander.
Janneke Jenneskens wordt bij een doorloopbal zwaar gehinderd door een tegenstander. Foto: Henk Lammen

"We doen het samen!"

De Peelkorf-Corridor 19-11 (7-5). Doelpunten De Peelkorf: Linda Verlijsdonk (5x), Lisa Verlijsdonk en Marly van Asten (beiden 4x), Eline Claessens, Tina Janssen en Rian Litjens (allen 2x).

Ysselsteyn | In de hoofdklasse D was De Peelkorf afgelopen zondag enkele maatjes te groot voor Corridor: 19-11. Interim-coach Femke van Dijck was na afloop dik tevreden over de prestatie. "In de eerste helft was het moeizaam, maar na de rust kregen we de smaak te hebben. Het team heeft uitstekend gepresteerd."

Door Henk Lammen

Op sportpark De Vlies vonden in de eerste helft beide ploegen beurtelings de korf. De Peelkorf had het lastig met het verdedigende spel van de gasten en maakte geregeld de verkeerde keuzes. In de slotfase sloeg de thuisploeg door twee benutte strafworpen van Tina Janssen en Lisa Verlijsdonk een klein gaatje: 7-5. Na de thee wist de ploeg uit Son en Breugel tot aan 10-9 bij te blijven, daarna was er geen houden meer aan voor Corridor. De Peelkorf liep in een vloek en een zucht uit naar 19-9, waarna de gasten met twee treffers op rij toch nog het slotakkoord bepaalden: 19-11. Niemand die daar in het Ysselsteynse kamp om maalde. Van Dijck, gedurende 70 minuten enthousiast coachend, had genoten van haar team: "In de rust hebben we er op gehamerd te vertrouwen op het eigen schot. Dat pakte goed, de meiden hadden echt de smaak te pakken. Het harde werken werd beloond met doelpunten. Het was echt genieten langs de kant."

Na het plotselinge vertrek van coach Joop Ouderland kwam De Peelkorf in een lastig parket. De spoeling aan trainers in de regio is al dun, laat staan midden in het seizoen. Voorafgaand aan de start van de tweede helft in de veldcompetitie werden knopen doorgehakt en nam Femke van Dijck het roer over. De 39-jarige oud-speelster van het eerste team neemt tot aan het einde van dit seizoen de honneurs waar. Van Dijck maakt zo'n twintig jaar deel uit van de technische commissie en kent het klappen van de zweep.

"Deze meiden verdienen het dat iemand hen helpt", zegt ze bescheiden. "Zij staan ook stuk voor stuk klaar voor onze vereniging. Zij trainen en coachen jeugdploegen van De Peelkorf en geven daarmee hun kennis en kwaliteiten door aan de jeugd. Daar zijn wij de meiden enorm dankbaar voor. Op die manier kan ik iets terugdoen." Van Dijck is een echte clubmens. Het wij-gevoel staat bij haar met kapitale letters geschreven. Samen werken aan een prestatie. "Het geeft ontzettend veel energie als je er samen voor gaat. En dat is wat we doen, met het team, de geblesseerde speelsters, de leiding en niet te vergeten de supporters. En zeker niet te vergeten het bestuur. Wat die mensen allemaal op de achtergrond doen, petje af!" Waar het schip dit seizoen uiteindelijk strandt, is koffiedik kijken. De Peelkorf staat gedeeld tweede achter Spes. Die ploeg is vanavond (donderdag 13 april) om 20.30 uur tegenstander in Ysselsteyn. "Je gaat toch iedere wedstrijd om te winnen het veld op", countert ze de vraag of een titel nog tot de mogelijkheden behoort. "Dat doen wij ook. Daarnaast moeten de meiden plezier in het spelletje hebben. En als we kampioen kunnen worden, zullen we dat zeker doen. Maar niets moet."