Degradatie dames ActiveRooy: 0-4

ActiveRooy-Volley Meerkerk'95 0-4. Setstanden: 22-25, 20-25, 11-25 en 23-25.

Venray | De volleybalsters van ActiveRooy zijn zaterdagavond gedegradeerd uit de tweede divisie D. De debutant verloor thuis met 0-4 van Volley Meerkerk'95 en kan als nummer laatst degradatie niet meer ontlopen. In de eerste twee sets waren de Venrayse volleybalsters gelijkwaardig aan de gasten, maar verloren beide keren in de slotfase: 22-25 en 20-25. In de derde en vierde set kon de thuisploeg geen vuist meer maken: 11-25 en 13-25. Na een jaar tweede divisie speelt ActiveRooy volgend seizoen weer in de derde divisie.

Voor de ploeg van interim-coach Bjorn Emonts staan nog twee duels op het programma. Op zaterdag 15 april speelt ActiveRooy opnieuw thuis. In sporthal De Wetteling is VCN 3 te gast. Het duel begint om 18.00 uur. Op zaterdag 22 april sluiten de Venrayse volleybalsters het seizoen af met een uitwedstrijd tegen Somas/Activia. Deze wedstrijd in Sint Anthonis begint om 17.30 uur.

Volleyballers verliezen thriller

ActiveRooy- HLB Van Daal/DS 2-3. Setstanden: 25-23, 22-25, 28-30, 25-22 en 10-15.

In de promotieklasse C verloren de volleyballers van ActiveRooy de thuiswedstrijd tegen HLB Van Daal/DS: 2-3. Met een smalle selectie traden de Venrayse volleyballers aan tegen de gasten uit Den Dungen. Al vroeg in de eerste set viel daarna ook Roel van Hooft uit met een rugblessure en werd vervangen door good old Leon Langenhuizen. In de rol van spelverdeler eisten Langenhuizen een hoofdrol op in een echte volleybalthriller. Na een royale achterstand (10-20) kwam de thuisploeg door een serie sprongservices van Dennis van Hooft terug in de eerste set. Via goede set-ups van Langenhuizen, hij bediende de buitenspelers uitstekend, pakte ActiveRooy de set: 25-23. De tweede set ging lange tijd gelijk op, maar nu waren het de gasten die in de slotfase de big points maakten: 22-25. In de derde set ging het gelijk op tot 26-26. Bij die stand sloeg Dennis van Hooft prachtig een bal binnen, maar tot ontzetting van de Venraynaren gaven de scheidsrechters de bal uit: 26-27. De gasten serveerden vervolgens naar de setwinst: 28-30. In de vierde set speelde ActiveRooy uitstekend en met de winst (25-22) werd de stand gelijk getrokken: 2-2. In de vijfde set wonnen de gasten na een snelle voorsprong (2-10) met 10-15.