Altior te sterk voor Oranje Wit

Oranje Wit-Altior 13-17 (7-7). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels (4x), Dionne Drabbels (3x), Mandy Litjens en Janne Gellings (beiden 2x), Maureen Drabbels en Nathalie Loenen.

Leunen | Oranje Wit was zondag in de hoofdklasse D niet opgewassen tegen het hoger geklasseerde Altior uit Heeswijk-Dinther.

In Leunen zegevierden de gasten met 13-17. Altior begon goed aan de wedstrijd en opende de score uit een strafworp. De gasten liepen daarna uit naar een 0-6 voorsprong. Oranje Wit was na een time-out wakker geschud en kwam vervolgens sterk terug: 6-6. Nog voor de pauze scoorden beide ploegen uit een strafworp en was de stand in evenwicht: 7-7. In de tweede helft bleven de ploegen aan elkaar gewaagd en kwam Oranje Wit zelfs op een 9-8 voorsprong. In de eindfase sloeg Altior echter het beslissende gaatje en nam de punten mee naar huis.

Voor Oranje Wit scoorden Aniek Drabbels (4x), Dionne Drabbels (3x), Mandy Litjens en Janne Gellings (beiden 2x), Maureen Drabbels en Nathalie Loenen de doelpunten.

Op paasmaandag, 17 april, gaat Oranje Wit op bezoek bij Bladella, aanvang 13.30 uur.

SVOC'01 onderuit

Astrantia/Ona-SVOC'01 15-11 ( 8-6). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (3x), Marloes Cox, Sofie de Mulder, Maartje Janssen en Fleur de Mulder (allen 2x).

Middelaar | In de overgangsklasse A verloren de korfbalsters van SVOC'01 zondag het uitduel met Astrantia/Ona. De gasten gingen met 15-11 onderuit.

De wedstrijd startte moeizaam en beide ploegen waren in de beginfase zoekende. Vervolgens nam de thuisploeg het initiatief en liep uit naar een 5-2 voorsprong. SVOC'01 wist zich in de slotfase van de eerste helft te herpakken en de achterstand te verkleinen naar 6-5. In de laatste minuten liep de thuisploeg weer uit naar een verschil van twee: 8-6. Na de thee kwam SVOC'01 sterker voor dag en trok de stand gelijk naar 9-9. Hierna brak een fase aan waarin de gasten moeite hadden met het vinden van de korf. Astrantia/Ona profiteerde dankbaar en sloeg een beslissend gaatje van vier doelpunten verschil. Dat kon door de tricolores in de slotfase niet meer overbrugd worden: eindstand 15-11. De doelpunten van SVOC'01 kwamen op naam van Rian Willems (3x), Marloes Cox, Sofie de Mulder, Maartje Janssen en Fleur de Mulder (allen 2x). SVOC'01 ontvangt op paasmaandag, 17 april, Odio op sportpark De Heesakker in Oirlo. Dit duel begint om 13.00 uur.

Verlies Merselo

Lottum-Merselo 16-8 (8-4). Doelpunten Merselo: Marieke van Rheden en Angela Litjens (beiden 3x), Loes Claessens en Monique Janssen.

Lottum | In de eerste klasse C bogen de korfbalsters van Merselo zondag het hoofd in de uitwedstrijd tegen Lottum. In het rozendorp gingen de gasten met 16-8 (8-4) onderuit. Merselo wist de eerste treffer te scoren (0-1), maar vervolgens nam Lottum het heft in handen. Merselo, dat slordig was in de afwerking, liep achter de feiten aan tegen de makkelijk scorende thuisploeg en verloor geflatteerd met ruime cijfers.

Marieke van Rheden en Angela Litjens (beiden 3x), Loes Claessens en Monique Janssen scoorden de treffers voor Merselo. De A-speelsters Fleur Claessens en Ciel van Hoof konden terugkijken op een prima invalbeurt.

Op tweede paasdag, maandag 17 april, speelt Merselo thuis tegen SVO. Het duel op sportpark De Vloet begint om 11.00 uur.

Maximale winst Set Up: 4-0

Set Up-Apollo Mill 4-0. Setstanden: 25-16, 25-11, 25-23 en 25-13.

Meerlo | In de eerste klasse E versloegen de volleybalsters van Set Up thuis Apollo Mill met maximale cijfers: 4-0. In sporthal 't Brugeind in Meerlo had de thuisploeg geen kind aan de gasten uit Mill. Via de setstanden 25-16, 25-11, 25-23 en 25-13 werd de volle buit van vijf punten binnengehaald. Door de ruime zege blijft Set Up als debutant in de top vier van de eerste klasse.

De eerste set begon slordig aan Meerlose zijde en beide ploegen gingen dan ook gelijk op. Via 7-6 kwamen de meiden uit Mill op een 8-11 voorsprong, waarna na een time out van coach Bart Schmeits de Meerlose volleybalsters zich herpakten. Via 15-12, 19-13 en 23-14 won Set Up de eerste set met 25-16. In de tweede set begon de thuisploeg en via 8-5 en 16-9 was de strijd al snel beslist. Via een goede servicebeurt werd de set via 19-9 afgemaakt met 25-11.

Het begin van de derde set was een kopie van de tweede. Set Up kwam via 8-6 en 12-12 op een ruime voorsprong van 19-14 en 22-16. Door slordig spel konden de gasten nog terugkomen tot 24-23, maar ging de set uiteindelijk met 25-23 toch naar de Meerlose ploeg. In de vierde set had Set Up geen kind aan Apollo en maakte het karwei via 16-3 en 22-10 snel af: 25-13.

Komend weekend is Set Up vrij. Op zaterdag 22 april staat de laatste competitiewedstrijd op het programma. Set Up speelt dan om 12.30 uur in Gennep tegen Flamingo's'56 3.

Bekerfinale Set Up

Meerlo | In de finale om de volleybalbeker speelt Set Up uit Meerlo tegen Volley Zuid uit Rotterdam of Volleybalvereniging Next Dordrecht.

Die twee ploegen spelen op 15 april de finale van de zaterdagpoule tegen elkaar. De winnaar van dit duel speelt op zaterdag 13 mei tegen Set Up, de winnaar van de zondagpoule, om de algehele bekerwinst van Zuid-Nederland.

De finale wordt gespeeld in Sint Anthonis en begint om 16.45 uur.