Afbeelding
Foto:

Toepen voor het goede doel ndervakantiewerk

Venray | Kiwanis Schieëpersland heeft het zesde Venrayse toeptoernooi gehouden.

Met 72 deelnemers werd er in drie opeenvolgende rondes, verdeeld over vijf bekende horecagelegenheden in het centrum van Venray, gestreden om de Piet van Benschop-bokaal. Deze bokaal vernoemd naar het vorig jaar overleden Kiwanis lid, Piet van Benschop, werd dit jaar voor het eerst uitgereikt aan de winnaar van 2017, toepkampioen van Venray, Henny de la Roy. In een spannende finale, gespeeld in het Zusje, won De la Roy van Frank de la Roy, Jeu Coenen en Eugene Eijdems. Tevens waren er prijzen voor het best spelende team, in dit geval ook de familie De la Roy. De winnaar bij de dames werd Monique Dings.

Er werd een bedrag van 3078 euro aan Kindervakantiewerk Venray, door Kiwanis aangewezen als goed doel, overhandigd door president Peter Paul Dings.


Koploper vloert Red Stars

Veenendaal | In de tweede divisie B verloren de tafeltennissers van Red Stars met 8-2 van SKF.

In Veenendaal was de koploper in veel vijfgamers de gelukkigste en liet de gasten uit Venray het nakijken. Alleen Ronald Bogaard en Frank van der Vleuten wisten een enkelspel te winnen. Samen verloren ze het dubbelspel, terwijl Tom Thijssen geen enkele partij wist te winnen.

Thijssen moest in zijn eerste partij van de dag het hoofd buigen voor Pieter van den Berg. Ronald Bogaard verloor vervolgens van verdediger Dicky de Jong, waarna ook Frank van der Vleuten zijn eerste partij verloor en Red Stars al snel tegen een 3-0 achterstand aankeek. Na verlies van Van der Vleuten en Bogaard in het dubbelspel liep de thuisploeg zelfs uit naar 6-0. Pas toen konden de gasten iets terugdoen. Van der Vleuten won van De Jong waarna Bogaard te sterk was voor Pim Mostert. . De laatste twee partijen gingen weer naar de thuisploeg, waardoor Red Stars een gevoelige nederlaag leed. Op de laatste twee speeldagen moet Red Stars alle zeilen bijzetten om degradatie te ontlopen. Het tweede herenteam van Red Stars verloor in Veenendaal met 6-4 van het tweede team van SKF.

Op zaterdag 15 januari speelt Red Stars 1 in Oegstgeest tegen Pecos 2 en heren 2 in Vught tegen JCV.