"De Brier ideale locatie voor supermarkt"

Venray | Als voorzitter van ondernemersvereniging De Brier weet Jan Arts wel wat hij wil. Het bedrijventerrein in Venray heeft minimaal één of twee publiekstrekkers nodig om aantrekkelijk te blijven voor zowel consument als ondernemer. Hij ziet de komst van een supermarkt als de Aldi naar De Brier wel zitten. "Het is een ideale locatie voor een supermarkt. Als de Aldi toestemming krijgt om vanuit De Henri Dunantstraat naar De Brier te verhuizen, is het een verplaatsing van een bestaande supermarkt en geen extra toevoeging. Daarbij komt dat concurrentie weigeren vanwege economische redenen volgens de Europese wet verboden is."

Door Ron Koenen

Jan Arts weet dat het gevoelig ligt. Want, zoals onlangs ook bleek tijdens een informatie- annexdiscussieavond over De Brier, ook het tegen leegstand vechtende Venrayse winkelcentrum roept om de komst van een supermarkt nu Albert Heijn is verhuisd. "Maar Albert Heijn is natuurlijk niet voor niks van locatie veranderd. Voldoende parkeerplekken en een gemakkelijk bereikbare locatie zijn voor een supermarkt erg belangrijk. De Brier zou een perfecte plek voor een supermarkt zijn. Ja, voor de verdere ontwikkeling en de toekomst van De Brier is de komst van een of twee échte publiekstrekkers een absolute must."

Eind dit jaar komt er een nieuw bestemmingsplan voor De Brier. Eentje die ondernemers meer mogelijkheden biedt, hoopt Jan Arts. "De Brier moet uitgaan van zijn eigen kracht, maar dat moet het centrum van Venray ook. Albert Heijn is hemelsbreed 200 meter verhuisd, maar ligt nog altijd in het centrum. Samen met de Emté telt hartje Venray dus al twee supermarkten. De Brier ligt op vijftig meter van de woonwijk Venray-zuid en vijftig meter van de wijk Brukske. Midden tussen de mensen. Ideaal voor een supermarkt als de Aldi, lijkt me."

Jan Arts wil het nog een extra benadrukken. "Het heeft geen zin om met de ondernemers in het centrum vechtend over straat te gaan. Het is in ieders belang dat we het winkelend publiek zoveel mogelijk in Venray houden en dat dit niet wegvloeit naar onze omringende gemeenten, waar ze er ook alles aan doen om de consument te verleiden. Samen moeten we op zoek gaan naar de gulden middenweg. Duidelijk is dat wij geen zaken uit het centrum van Venray willen weghalen en naar De Brier willen verhuizen. Maar waarom zouden zaken die toch al weg willen, niet naar De Brier mogen als ze aan de eisen voldoen? De ontwikkeling van De Brier wordt nu louter gezien als een bedreiging, maar er wordt vaak voorbijgegaan aan de kansen die het bedrijventerrein biedt. Ook voor het centrum van Venray, want een florerende De Brier heeft ook een aanzuigende en versterkende werking voor het kernwinkelgebied. Kijk naar Roermond, kijk naar Venlo. Daar is het niet alleen druk op de woonboulevards, maar ook in het centrum. Als je daarin als ondernemersverenigingen maar samen optrekt. Nietsdoen is geen optie. We moeten als Venray mee in de tijd. De klant van nu is niet meer de klant van tien jaar geleden."

Wat op De Brier in zijn ogen zou passen? "Het onderscheid met het centrum moet duidelijk zijn. Wij willen op De Brier geen juweliers, opticiens of andere kleinere detailhandelszaken, maar leisure of een megasportzaak- of elektronicazaak zouden, naast meubel-, badkamer- en keukenzaken, een plek moeten kunnen krijgen op WoonMax 2.0. Dergelijke zaken zullen zich vanwege de bereikbaarheid en het gebrek aan voldoende parkeerplaatsen toch nooit vestigen in het in het winkelcentrum van Venray. Wij willen het beste voor De Brier, maar ook het beste voor Venray."


Kermis Vierlingsbeek begint dag eerder

Vierlingsbeek | De kermis in Vierlingsbeek start voortaan een dag eerder.

De attracties staan er in augustus vanaf dit jaar van vrijdag tot en met maandag in het centrum van het dorp. Voorheen was de kermispret van zaterdag tot en met dinsdag. De verwachting is dat de animo voor de kermis toeneemt met een extra dag tegen het weekend aangeplakt. Het verzoek van de plaatselijke dorpsraad is door de gemeente Boxmeer gehonoreerd.

De kermisexploitant moet er nog wel akkoord mee gaan. De kermis in het centrum van het dorp (op de Vrijthof) is dit jaar van vrijdag 11 tot en met maandag 14 augustus.


Verkeersquiz voor basisscholen

Venray | SmileLandweert houdt op 25 juni wederom een verkeersmarkt.

Alle leerlingen van de basisscholen in de gemeente kunnen tot eind mei meedoen aan de verkeersquiz 'Veilig fietsen in Venray'. Daarmee kunnen ze leuke prijzen winnen. De hoofdprijs is een tweedaags bezoek aan de Efteling, mét overnachting.

SmileLandweert heeft VanSchijndelAdvies gevraagd om een verkeersquiz te maken met veel vragen over veilig fietsen. Ga naar www.vanschijndeladvies.nl en klik op de startbutton verkeersquiz-veilig fietsen in Venray. Op de site staan de dertig winkels waar de opdrachten te vinden zijn. De winkels zijn herkenbaar aan de veiligheidshesjes van Reflectionday. De antwoorden kunnen op www.vanschijndeladvies.nl worden ingevuld in de maanden april en mei. Tijdens de verkeersmarkt op 25 juni wordt bekendgemaakt wie de prijswinnaars zijn.

Behalve het bezoek aan de Efteling, beschikbaar gesteld door verkeersschool De Bruijn, is er een prijs voor de beste schoolklas. De hele klas wint een bezoek aan indoortrampolinepark Jumpsquare in Deurne. Ook het bezoek van de fietsijskar van bakkerij Verdeuzeldonk uit Wanssum is een prijs voor een hele klas. Daarnaast stellen de deelnemende winkeliers uit Venray prijzen beschikbaar.