Dubbelprogramma Venray en SVOC'01

VENRAY | Venray en SVOC'01 spelen in het komende paasweekeinde een dubbelprogramma. Drie clubs (SSS'18, Volharding en Leunen) zijn vrij en de andere ploegen komen alleen op zaterdag in actie.

Venray speelt vanavond (donderdag) in de eerste klasse D al thuis tegen Someren. De aftrap is om 20.00 uur. Op Paasmaandag staat de kraker tegen Wittenhorst op het programma. De Horstenaren zijn opgeklommen naar de tweede plaats en kunnen koploper Meerssen nog bedreigen. Venray zal revanche willen nemen voor de 2-0 nederlaag in Horst op 17 september.

De staartclubs SSS'18 en Volharding hebben een week rust om zich klaar te stomen voor de beslissende slotfase. Dat geldt tevens voor Leunen in de vierde klasse F. Ysselsteyn en Oostrum treffen elkaar zaterdagavond om 18.00 op sportpark De Vlies. Koploper Ysselsteyn heeft nog wat recht te zetten van het 3-2 verlies in Oostrum. De ploeg van trainer Ruud Jenneskens is met Olympia'18 in een felle titelstrijd gewikkeld.

Merselo moet zich zaterdag thuis in de topper tegen Heijen zien te herstellen van het zwakke optreden in Stevensbeek (1-0 verlies tegen SVS). De geel-zwarten hebben nog een punt voorsprong op achtervolger Heijen. SVOC'01 volgt op vier punten en heeft nog een duel te goed. De tricolores treden zaterdag aan tegen concurrent De Zwaluw en maandag volgt de uitwedstrijd tegen Menos. Alle duels beginnen zaterdag om 18.00 uur.

SVOC-trainer Toon Bongers kampt met personele problemen. Aanvoerder Bart Jenneskens is in het belangrijke duel met De Zwaluw geschorst nadat hij tegen Sambeek een gele kaart opliep. Daarnaast zijn drie spelers (Marthijn Coppers, Pascal Marcelis en Bram Tacken) het lange paasweekeinde weg.


Monsterscore dames Venray

Venray-Victoria Boys 12-1 (7-0). Doelpunten Venray: Myrthe van de Laar (5x), Marieke Janssen (4x), Eef Kerkhof (2x) en Lindie van der Steen.

Venray | In de hoofdklasse B wonnen de voetbalsters van Venray zondag het thuisduel met het al gedegradeerde Victoria Boys met grote cijfers: 12-1. Venray scoorde na 51 seconden al de 1-0 via Eef Kerkhof en bouwde die voorsprong voor de rust uit naar 7-0. In de tweede helft bleef de thuisploeg heer en meester. De arme gasten mochten zich met twaalf tegentreffers zelfs nog gelukkig prijzen, want Venray liet nog tal van kansen onbenut. De doelpunten van Venray kwamen op naam van Myrthe van de Laar (5x), Marieke Janssen (4x), Eef Kerkhof (2x) en Lindie van der Steen. Venray staat nu zesde op de ranglijst met 32 punten uit 22 duels. De ploeg van coach Jan Trienekens moet aan het einde van de rit maar liefst zes ploegen onder zich houden om het hoofdklasserschap veilig te stellen. Op paasmaandag, 17 april, speelt Venray opnieuw thuis. Om 11.00 uur is Venlosche Boys, nummer voorlaatst in de stand, te gast op sportpark De Wieën.


Degradatie SSS'18

Bavel-SSS'18 1-0 (0-0).

Bavel | De voetbalsters van SSS'18 gingen zondag in de eerste klasse D onderuit in de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Bavel.

Door dit verlies is de ploeg gedegradeerd. SSS'18 maakte het Bavel erg lastig. Pas tien minuten voor tijd wist de thuisploeg de winnende treffer te scoren tegen de sterk verdedigende en op de counter loerende gasten. "We hebben het ze lang moeilijk gemaakt, maar helaas is het niet gelukt om een puntje te pakken", zegt SSS-trainer Tony Versluis. "Voor aanvang wisten we door de zege van Nooit Gedacht al dat we gedegradeerd waren, maar we hebben ons goed geweerd en dat zullen we ook in de laatste twee duels van het seizoen blijven doen."


Aben trainer dames Wittenhorst

Venray | Richard Aben gaat volgend seizoen aan de slag bij het eerste vrouwenteam van Wittenhorst. Eerder was de 31-jarige Venraynaar trainer van de voetbalvrouwen van Excellent en Someren, waarmee hij momenteel in de hoofdklasse B actief is.

Na twee seizoenen Someren begint hij bij derdeklasser Wittenhorst aan een nieuwe uitdaging. "De keuze voor Wittenhorst is vanwege de goede visie van de club met betrekking tot het meiden- en vrouwenvoetbal. Daarnaast is Horst ook een stuk dichterbij vanuit Venray", aldus Richard Aben.

Zaalvoetbaltopper in Duitsland

Regensburg | De zaalvoetbalcoaches Jos van Gerven uit Venray en Frank Brands uit Overloon spelen met Hamburg Panthers komende zaterdag (15 april) de halve finale om het Duitse zaalvoetbalkampioenschap.

Tegenstander is SSV Jahn 1889 Regensburg Futsal. De beste ploeg van Duitsland en de topformatie uit Bayern treffen elkaar om 18.55 uur in de Nordhalle in Regensburg om uit te maken wie de finale van het Duits kampioenschap gaat spelen. Op de Facebookpagina van de thuisploeg is het duel zaterdag live
te volgen.