Ysselsteyn komt pas laat op schot

Montagnards-Ysselsteyn 0-4 (0-1). Doelpunten: Dennis Teunissen (2x), Wout Gommers en Frank Jespers.

BERGEN | Koploper Ysselsteyn hield het lang spannend maar won uiteindelijk ruim met 0-4 bij hekkensluiter Montagnards in de vierde klasse F.

Na een moeizaam eerste halfuur, waarin de thuisploeg verdedigend weinig weggaf, brak Dennis Teunissen de score open. Uit een mooie dieptepass van Stan Bouten haalde de Ysselsteynse topschutter hard en onhoudbaar uit: 0-1. Hierna probeerde de lijstaanvoerder nog voor rust het duel te beslissen. Maar het overwicht werd niet in meer doelpunten uitgedrukt.

Na de thee was Ysselsteyn oppermachtig. Het enige verwijt is dat de Ysselsteyners verzuimden ruimer afstand te nemen. Met de 0-1 op het scorebord bleef Montagnards in een wonder geloven.

Een kwartier voor tijd viel eindelijk de verlossende 0-2. Paul Jeurissen zette vanaf links voor op Teun Spreeuwenberg die de bal meegaf aan Dennis Teunissen. Met een prachtig schot in de kruising scoorde Teunissen zijn tweede treffer. De spanning viel weg want Montagnards was verslagen. Uit een hoekschop zorgde de opgekomen Wout Gommers voor de 0-3. Vlak voor tijd bepaalde Frank Jespers de eindstand op 0-4.

Sporting ST pakt punt in slotfase

RKDSO-Sporting ST 2-2 (1-0).

Doelpunten : Tim Hodzelmans (2x).

LOMM | In het slotkwartier wist Sporting ST nog een 2-0 achterstand weg te werken op bezoek bij RKDSO (2-2) in de vijfde klasse E.

Aanvankelijk had Sporting ST het lastig tegen de lange mannen van de thuisploeg. RKDSO hanteerde de lange bal en kwam na een halfuur op voorsprong: 1-0. Doelman Devin de Swart verrichtte twee goede reddingen. Daardoor bleven de bezoekers, die sterk aan de tweede helft begonnen, in de race. Een kwartier voor tijd viel toch de 2-0 en leek het duel voortijdig beslist. Maar een minuut later bracht Tim Hodzelmans de bezoekers terug in de wedstrijd. Hij rondde een aanval vanaf rechts doeltreffend af: 2-1. In de 80e minuut scoorde Hodzelmans de gelijkmaker. Ditmaal kwam de voorzet van links: 2-2. Drie doelpunten van RKDSO werden vanwege buitenspel afgekeurd.