SVOC'01 gelijk in matige wedstrijd

Sambeek-SVOC'01 1-1 (1-1).

Doelpunt: Sid Peeters.

SAMBEEK | Achtervolger SVOC'01 heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van de koplopers Merselo en Heijen in de vijfde klasse G. Op bezoek bij Sambeek bleven de tricolores op een 1-1 gelijkspel steken.

De Brabantse thuisclub opende fel en kwam al na vijf minuten op voorsprong na een onderschepping op het middenveld: 1-0.

Twee minuten later viel de gelijkmaker. Danny Houwen veroverde de bal en hij bereikte Rob Houwen die een goede voorzet gaf. De opgekomen Sid Peeters schoot de 1-1 binnen.
Even later waren de tricolores dicht bij een voorsprong. Een vrije trap van Bart Jenneskens belandde via de handen van de keeper op de kruising. Voor rust waren er nog kansen over en weer.

Bij de eerste aanval na de pauze hadden de tricolores pech toen Rob Houwen de paal trof. Dat was tevens het laatste echte gevaar. Door de felle tegenstand van Sambeek kwam SVOC'01 niet meer aan voetballen toe. Omdat ook de thuisploeg onmachtig was bleef de vroege 1-1 tot het einde op het scorebord staan.

SV United laat zege op valreep glippen

SV United-Heijen 1-1 (0-0).

Doelpunt: Michal Kolodziejski.

WANSSUM | SV United speelde thuis verdienstelijk met 1-1 gelijk tegen kampioenkandidaat Heijen in de vijfde klasse G. Pas in de extra tijd viel de 1-1.

In de eerste helft had de thuisploeg het beste van het spel. De eerste kans was voor Michal Kolodziejski maar hij strandde op de keeper. Kevin Koolhof mikte na een halfuur vlak langs het doel. Richting het rustsignaal werd Heijen sterker, zonder de thuisploeg in grote problemen te brengen.

Na de pauze verdween de eerste kans van Heijen voorlangs het doel. United-doelman Jasper Vissers verrichtte twee goede reddingen en hield zijn ploeg op de been. Toch kreeg SV United kansen via Stef van Berlo en jeugdspeler Stef Kersten die in de basis stond. In de 75e minuut kopte Michal Kolodziejski uit een corner van Stef Kersten de 1-0 binnen.

De Poolse rechterspits kreeg daarna twee kansen om de voorsprong te vergroten, maar beide keren miste hij jammerlijk. In de blessuretijd wist Heijen nog langszij te komen. Uit een counter over de linkerkant verscheen op de valreep de 1-1 gelijkmaker op het scorebord.

Deceptie voor zwak Holthees

Holthees-Menos 2-7 (1-5).

Doelpunten: Ser van Es (2x).

HOLTHEES | Het zwak spelende Holthees leed thuis een 2-7 nederlaag tegen hekkensluiter Menos in de vijfde klasse G. De bezoekers sprongen heel effectief met de kansen om.

Na twintig minuten keek Holthees al tegen een 0-3 achterstand aan. Dat was enigszins geflatteerd want ook de thuisploeg kreeg mogelijkheden. Nadat Ser van Es de 1-3 scoorde, liep Menos nog voor rust uit naar 1-5. Van de zes kansen wisten de bezoekers er liefst vijf te verzilveren.

Op slag van rust kopte Guus van Bree, uit een corner van Ser van Es, via de paal langs het doel.

Direct na de pauze viel de 1-6 uit een vrije trap vanaf de rand van de zestien. Een kwartier later was de stand al 1-7 toen een hoekschop werd binnengekopt. In het laatste halfuur kwamen de bezoekers niet meer tot scoren. Ser van Es bracht de eindstand op 2-7.