Oostrum slaat na de pauze snel toe

Resia-Oostrum 1-0 (2-3).

Doelpunten: Wes Wilmsen, Ruben Nohlmans en Kenny Lommen

WELLERLOOI | Oostrum pakte weer eens de volle buit in de vierde klasse F. Op bezoek bij Resia wonnen de rood-witten met 2-3.

De ploeg van trainer Ron Spruit kwam sterk uit de startblokken in Wellerlooi. In de eerste twintig minuten kreeg Oostrum al drie goede kansen om op voorsprong te komen. Tegen de verhouding in nam Resia vlak voor rust via een counter de leiding: 1-0.

Na de thee zette de Oostrumse ploeg snel orde op zaken. Wes Wilmsen, die een week eerder tegen DEV al twee keer scoorde, heeft de smaak te pakken. Hij dribbelde handig door de vijandelijke defensie en rondde zijn actie doeltreffend af: 1-1. Een paar minuten later plaatste Dennis Nohlmans de bal uit een afgeslagen corner opnieuw voor het doel. De mee naar voren gekomen Ruben Nohlmans zette de bezoekers op een 1-2 voorsprong.

De rood-witten drukten door en Resia wankelde. Marwin Hermans strandde op de doelman waarna Kenny Lommen in de rebound scoorde. Binnen tien minuten had Oostrum de 1-0 achterstand omgebogen en een 1-3 voorsprong.

Uit een kort genomen hoekschop wist Resia even later nog terug te komen met 2-3. In de slotfase gebeurde er weinig meer. "De puf was er daarna bij ons wat uit", zei Ron Spruit. "De eerste helft had veel energie gekost."

Leunen verliest cruciaal duel

SVEB-Leunen 2-1 (1-1).

Doelpunt: Mateusz Arcimowicz.

BROEKHUIZENVORST | Leunen verloor het belangrijke degradatieduel bij SVEB ongelukkig met 2-1 in de vierde klasse F. Door het verlies staat Leunen weer op een plek die het spelen van nacompetitie betekent.

Zonder de geschorste Gijs Mooren begonnen de oranje-witten sterk. Uit een corner van Leandro Loenen kopte Mateusz Arcimowicz al snel de 0-1 binnen. Vier minuten later kwam SVEB alweer op gelijke hoogte (1-1) na een doorbraak over de rechterkant.. Leunen was voor rust sterker, maar verzuimde te scoren. Eenmaal werd een treffer vanwege buitenspel geannuleerd. Halverwege hadden de bezoekers met 1-3 voor kunnen staan. Na de pauze waren de rollen omgedraaid. De thuisploeg kwam gevaarlijk opzetten en Leunen kreeg het lastig. Na een kwartier nam SVEB de leiding. Centrumverdediger Quincy Linke schatte een hoge, diepe bal verkeerd in waardoor een SVEB'er alleen op het doel kon afgaan: 2-1. Daarna viel Leunen constant aan, terwijl SVEB loerde op de counter. Verder dan opnieuw een buitenspelgoal en een schot op de paal van Sjoerd van de Winkel kwamen de oranje-witten niet.