Afbeelding
Foto:

Vitelia steunt Big Challenge

Wanssum | In het weekend van 20 en 21 januari heeft Vitelia ruim 3.000 nieuwsgierige bezoekers naar grote hoogte gebracht tijdens de opening van zijn nieuwe op- en overslag in Wanssum. BIG Challenge / Farmers against Cancer brengt jaarlijks zijn deelnemers eveneens naar grote hoogte tijdens Alpe d'HuZes. Dat hebben en hadden beide organisaties dit jaar dus even gemeen.

In 2016 heeft Vitelia zelf actief meegedaan aan Alpe d'HuZes/KWF, onder de vlag van BIG Challenge, door met eigen medewerkers deze prachtige en bijzondere berg (Alpe d'Huez) op te fietsen. "Met deze bijzondere ervaring in ons achterhoofd vonden wij het een mooi doel om ook dit jaar een financiƫle bijdrage te kunnen leveren aan BIG Challenge", zegt Stefan Kuijpers, directielid Coƶperatie Vitelia. Hiervoor werd een beroep gedaan op alle bezoekers tijdens de opening van de grondstoffen op- en overslag. Het uiteindelijke bedrag dat is opgehaald bedraagt 3.630 euro.

"Een mooi resultaat waar we als BIG Challenge een prima besteding voor weten", vertelt een trotse Marian Claessens namens BIG Challenge. De band tussen Vitelia en BIG Challenge is na vorig jaar alleen maar sterker geworden. Als je elkaar dan op deze wijze kunt blijven steunen spreekt dat alleen maar vertrouwen uit naar onze organisatie en de toekomst. "Wij kunnen met deze donatie, weer vele Coole BIG Challenge shirts, caps en mokken kopen, welke onze deelnemers weer in kunnen zetten om hun sponsor bedrag voor Alpe d'HuZes /KWF bij elkaar te krijgen. De waarde van dit bedrag zal hierdoor zelfs verdrievoudigen" zegt Marian Claessens.

BIG Challenge is in 2009 ontstaan uit een persoonlijk initiatief van wijlen Herman Houweling. De stichting voelt zich sterk verbonden met de agrarische sector en probeert jaarlijks met inzet van vele vrijwilligers en ambassadeurs uit diezelfde sector zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar Goed, Gelukkig en Gezond leven met kanker en met als ultieme doel een einde te maken aan de ellende en onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt.

In de afgelopen acht edities heeft stichting BIG Challenge ruim 6,4 miljoen euro ingezameld waarmee zij zich inmiddels de op twee na belangrijkste fondsenwerver voor KWF Kankerbestrijding mag noemen. Voor editie 2017 staat de teller op dit moment al op 794.404 euro. "Een resultaat waar we als agrarische sector maar vooral ook als Nederland en Nederlandse overheid trots op mogen zijn en wel een keer bij stil mogen staan", besluiten Marian Claessens en Stefan Kuijpers gezamenlijk.

Foto Stefan Kuijpers (links) en Marian Claessens (rechts). Foto: Hans Sijbers, Vitelia.