De kindermarkt is ieder jaar een happening tijdens Koningsdag.
De kindermarkt is ieder jaar een happening tijdens Koningsdag. Foto: Henk Lammen

Koets van ballonnen

Venray | Koningsdag, donderdag 27 april, heeft dit jaar een bijzondere attractie in petto: een koets van ballonnen.

Door Henk Lammen

Judith Andriessen van WOW ballonnen in Venray koos het Oranjecomité Venray dit jaar als goede doel. Alle activiteiten van het comité worden door WOW opgefleurd met ballonnen in de passende kleuren rood, wit, blauw en oranje. Pronkstuk wordt een heuse (konings)koets van ballonnen op het bordes van de schouwburg. Drie bij drie meter en ruim twee meter hoog. Iedereen kan zich in de koets op de gevoelige plaat vast laten leggen. "We zijn enorm blij met deze geste. Het geeft de dag en de kindermarkt weer extra cachet", aldus voorzitter Gerda van Stelten van het Oranjecomité.

Overigens zal WOW ook tijdens de Dodenherdenking op 4 mei een speciale creatie van ballonnen beschikbaar stellen. "In de kerk komt een zuil met witte duif te staan, van ballonnen."

De kindermarkt is een van de visitekaartjes van Koningsdag in Venray. Vanaf 09.00 uur staan alle kleine verkopers weer op het Schouwburg- en Henseniusplein om hun artikelen aan de man te brengen. "Voor de kindermarkt gelden strikte regels", zegt Van Stelten, "Waardoor het een kindermarkt is en blijft zoals die bedoeld is. Waar kinderen kopen van kinderen. Leden van het Oranjecomité, de politie en BOA's zullen er op toekijken dat de regels nageleefd worden. En, indien nodig, handelend optreden."