Volharding gaat flink onderuit

Volharding-Minor 1-6 (0-2).

Doelpunten: 23. Amin Elalji (strafschop) 0-1; 45. Amin Elalji 0-2; 48. Furkan Özdemir 0-3; 58. Amin Elalji 0-4; 60. Melvin Vranken 0-5; 77. Amin Elalji 0-6; 79. Kevin Reijnders 1-6. Scheidsrechter: Meijers (Beek). Toeschouwers: 200. Gele kaart: Roel Gerrits, Job Vullings (Volharding) en Furkan Özdemir (Minor).

Volharding: Vullings; Schepens, Gerrits (46. Beurskens), Kessels en Van Kempen (55. Brouwer); Verstegen, Blenckers en Evers; Lenkens, Van Rens (46. Reijnders) en Tissen.

VIERLINGSBEEK | Volharding liep thuis tegen Minor onverwacht grote 1-6 nederlaag op in de eerste klasse D. Door het verlies is rechtstreekse handhaving vrijwel onmogelijk geworden. De Vierlingsbekers, die voorlaatste staan, moeten in de laatste vier duels proberen de twee directe degradatieplekken te ontlopen. Om via de nacompetitie klassenbehoud proberen veilig te stellen.

De ongrijpbare topschutter Amin Elalji deed Volharding met vier treffers vrijwel in zijn eentje de das om. Na vier minuten zag keeper Job Vullings het goudhaantje van Minor al vrij voor zich opduiken, maar Vullings voorkwam een vroege treffer. Met de rentree van Patrick van Kempen (na een blessure) en de terugkeer van de geschorsten Wouter Evers en Jip Verstegen kon trainer Sjoerd van der Coelen weer over een overtallige selectie beschikken. Topscorer Tim Brouwer begon op de bank na 21 duels op rij in de basis te zijn gestart.

Volharding had pech dat een treffer van Marc van Rens ten onrechte werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak daarna kwam de thuisploeg goed weg toen Roel Gerrits ontsnapte aan rood nadat hij de doorgebroken Elalji onderuit haalde. Arbiter Meijers gaf geel en legde de bal op de stip.

Amin Elalji voltrok zelf het vonnis vanaf elf meter: 0-1.

Na een klein half uur was Volharding dicht bij de gelijkmaker. Marc van Rens kapte zich vrij en schoot tegen doelman Davy Bertjens aan. In de rebound schoot Jasper Lenkens over het doel. Op slag van rust keek Volharding tegen een 0-2 achterstand aan.

Net als een week eerder tegen ZSV haalden te veel spelers niet hun normale niveau. Daar kon een dubbele wissel in de rust weinig aan veranderen. Kevin Reijnders en Joep Beurskens stonden amper in het veld toen Minor uitliep naar 0-3.

In de 55e minuut besloot trainer Sjoerd van der Coelen alles of niets te spelen en hij bracht Tim Brouwer binnen de lijnen. Daarna ging het binnen vijf minuten helemaal mis en liepen de bezoekers uit Nuth uit naar een 0-5 voorsprong. Jip Verstegen werd door Jasper Lenkens vrij voor het doel gezet maar de captain schoot tegen de keeper aan. Even later viel aan de overkant de 0-6. Op aangeven van Rick Tissen scoorde Kevin Reijnders nog de eretreffer: 1-6.