Venray al snel in kansloze positie

Geldrop-Venray 3-1 (3-1).

Doelpunt: Dimitris Touratzidis.

SV Venray: Strumpen; Egelmeers, Keijzers, Gielens (70. Sanders) en Van der Waerden; Stiphout, Van Mil en Kersten (46. Peeters); Deenen (10. Shala), Touratzidis en Janssen.

GELDROP | Venray verloor de uitwedstrijd tegen Geldrop met 3-1 in de eerste klasse D. Geldrop kwam op het eigen kunstgras veel beter voor de dag. Na een kwart wedstrijd keek Venray al tegen een kansloze 3-0 achterstand aan.

Die snelle tegentreffers deden denken aan de thuiswedstrijd tegen Geldrop op 16 oktober. Toen waren de rood-witten halverwege al op een 0-6 achterstand gezet. Het werd uiteindelijk nog 3-6. Afgelopen zondag wist de Venrayse ploeg na het stormachtige begin de schade te beperken.

Trainer Stef Sijbers had zijn ploeg in vergelijking met de derby tegen SSS'18 op drie plaatsen gewijzigd. Joy Koenen en Danny Pelzer ontbraken vanwege een schorsing. De naar zijn vorm zoekende Armend Shala begon, na in alle duels basisspeler te zijn geweest, op de bank. Abe Stiphout en Dimitris Touratzidis keerden terug van een schorsing. In het centrum van de defensie speelde Ruud Keijzers weer op de plek van Koenen. Jordy Wismans is opnieuw uitgeschakeld met een knieblessure en ook Burak Tastan zit in de lappenmand. Daar kwam binnen tien minuten Wesley Deenen bij. De rechterspits moest geblesseerd naar de kant. Hij werd vervangen door Armend Shala. Vlak na de wissel kwam Geldrop via een aanval door het midden op een 1-0 voorsprong. Binnen twintig minuten werd het 2-0 toen een vrijstaande tegenstander uit een hoekschop zo maar kon binnenkoppen. Het werd nog erger voor Venray. Ruud Keijzers wilde over de lat koppen. Maar de kopbal verdween over keeper Jordy Strumpen onder de lat in het eigen doel: 3-0.

Dimitris Touratzidis, die vanaf links naar binnentrok, verkleinde na een goede actie nog voor rust de achterstand tot 3-1 met een mooi schot in de bovenhoek.

Na de thee probeerde Venray nog terug te komen. Maar de echte scherpte en het geloof ontbraken. De goed georganiseerde defensie van Geldrop wist stand te houden.