De Overloonse middenvelder Jesse Rommen (rechts) in duel met een tegenstander van De Valk.
De Overloonse middenvelder Jesse Rommen (rechts) in duel met een tegenstander van De Valk. Foto: Lotte Kamphuis

SSS'18 houdt sprankje hoop

SSS'18-De Valk 1-1 (0-0).

Doelpunten: 74. Jorg van Galen 0-1; 82. Koen Verlinden 1-1. Scheidsrechter: Stevens (Budel). Toeschouwers: 250. Gele kaart: Ken Wijenberg, Bart Beckers (SSS'18) en Wouter de Kramer (De Valk).

SSS'18: Massop; Wijenberg, Teun van Bree, Venhuizen en Rutten (71. Franssen); Koen van Bree (76. Luydens), Voesten en Rommen; Beckers (85. Joosten), Verlinden en Lucassen.

Door Henk Willemssen

OVERLOON | Hekkensluiter SSS'18 leeft nog na de 1-1 remise tegen concurrent De Valk in de eerste klasse D. Met nog vier duels te gaan moeten de Overloners een gat van zeven punten overbruggen om de nacompetitie te halen. Het lijkt welhaast een onmogelijke opgave, maar zondag toonde de Overloonse ploeg aan de strijd nog niet op te geven.

Tegen De Valk waren de voortekenen niet gunstig. Want drie routiniers ontbraken. Paul en Wout Janssen waren geschorst na hun gele kaart tegen Venray. Bas Joosten liep op het eind van de laatste training een spierblessure op en zat op de bank. Bart Beckers en Koen van Bree verschenen daardoor voor het eerst dit seizoen in de basis. Thomas Massop keerde na een blessure terug onder lat. De Overloonse sluitpost keepte een perfecte wedstrijd. Teun van Bree nam de liberopositie en aanvoerdersband over van Wout Janssen. Van Bree zat tegen Venray een schorsing uit.

Ondanks alle wijzigingen kwamen de geel-zwarten veel beter voor de dag dan een week eerder in Venray. De Overloonse defensie stak goed in elkaar, de middenvelders troefden vaak hun tegenstanders af en de voorhoede toonde zich actief. Zoals vaker dit seizoen vormt het scoren een te groot probleem. Uit een voorzet van Frits Lucassen kopte de lange Koen Voesten precies in handen van keeper Verhoeven. Frits Lucassen soleerde door de defensie en werd aangetikt binnen de zestien. Het Overloonse kamp claimde een strafschop. Daar wilde arbiter Stevens ('absoluut niet') niets van weten. Even later zette Lucassen met een mooie bal Bart Beckers vrij voor het doel. Goalie Verhoeven bracht opnieuw redding.

De bezoekers uit Valkenswaard hadden weliswaar meer balbezit, maar de beste kansen waren in deze fase voor SSS'18. Koen Verlinden zag zijn vrije trap half gekeerd door de keeper waarna de vallende Stan Venhuizen net niet meer kon toeslaan.

Richting het rustsignaal zette De Valk aan voor een offensief. Met een knappe redding voorkwam Thomas Massop een treffer van Jorg van Galen, die vlak na de pauze in kansrijke positie over de Overloonse lat knalde.

SSS'18 gaf niet op en Jesse Rommen vond uit een vrije trap de opgekomen Stan Venhuizen die een riante kans over knalde. Aan de overzijde hield de excellerende keeper Massop zijn doel schoon. Tot een kwartier voor tijd Jorg van Galen uit een scherpe voorzet vanaf rechts zijn derde grote kans kreeg. Ditmaal was het wel raak. Thomas Massop was kansloos: 0-1.

Zes minuten later leek de strijd beslist toen een overtreding van Bart Beckers werd bestraft met geel en een strafschop. Tom Dekkers moest het vonnis vanaf de stip voltrekken. Thomas Massop dacht er anders over en ranselde de bal uit zijn doel. Uit de tegenaanval kreeg SSS'18 een vrije trap op bijna twintig meter van het vijandelijke doel. Koen Verlinden nam plaats achter de bal. Hij toonde aan zijn specialiteit nog niet verleerd te zijn. Onhoudbaar krulde hij de bal binnen: 1-1. Vloekend en tierend begaven de Valkenswaarders zich naar de middenstip. In de slotminuut dook Verlinden vanaf links vrij voor het doel op maar hij strandde op de sluitpost. "Gelukkig hebben we een punt. Dat is wel eens lekker na zo vaak verloren te hebben", zei Koen Verlinden. "Als we vandaag opnieuw hadden verloren, dan was het klaar voor ons. Dit geeft weer wat hoop. We begonnen goed en iedere wedstrijd krijgen we wel onze kansen. Maar ja, we hebben nog maar dertien punten. Dat zijn er wel erg weinig."