Afbeelding
Foto:

Zilver en brons voor Lisa Dreesens

Eindhoven | Zilver op de 200 meter vlinderslag en op de 400 meter wisselslag brons. Dit was het resultaat van de deelname van Lisa Dreesens aan het Nederlands kampioenschap lange baan in Eindhoven.

Zonder voorbereiding en verwachtingen kwam Dreesens aan de start. In de afgelopen jaren was er voor haar steeds een podiumplek op deze afstanden, maar daar gingen wel enige trainingen aan vooraf.

Dit seizoen was daar door haar promotieonderzoek aan de TU Delft nauwelijks iets van terechtgekomen. Ondanks de scherpere inschrijftijden van de jongere generatie wist ze toch door te dringen naar de finale om daar mee te dingen naar de medailles. De inmiddels 25-jarige Dreesens wist haar tijden later op de dag in de finale beide keren aan te scherpen en daarmee een podiumplek te bemachtigen. Deze vierdaagse Swimcup NK stond verder in het teken van het bemachtigen van tickets voor het WK deze zomer in Boedapest. Dion Dreesens heeft ervoor gekozen niet naar de kwalificatiewedstrijd in Eindhoven te gaan, maar om in juni in Amerika een poging te wagen. Op de 200 meter vrije slag zijn de twee tickets voor plaatsing voor het komend WK nog steeds beschikbaar.


Boom: zevende met Oranje op EK

Leunen | Volleybalster Dagmar Boom (16) uit Leunen heeft zondag met Oranje onder de 18 jaar het Europees kampioenschap in Arnhem afgesloten met 3-1 zege (25-12, 25-12, 23-25, 25-23) op Polen.

Dankzij deze overwinning eindigde Jeugd Oranje, na een derde plek in de poule, als zevende op het EK. Door deze klassering plaatste de Nederlandse ploeg zich tevens voor het European Youth Olympic Festival (EYOF), dat van 23 tot en met 29 juli plaatsvindt in het Hongaarse Gyor.

Dagmar Boom kwam ondanks een lichte kuitblessure toch in actie in de afsluitende wedstrijd tegen Polen.

"Overall ben ik wel tevreden omdat we toch nog het EYOF hebben kunnen halen, maar ik baal toch wel dat we net naast het WK-ticket hebben gegrepen. In het duel om het WK-ticket tegen Sloveniƫ speelden we echt een slechte wedstrijd. De volgende dag tegen Polen hebben we de knop omgezet en hebben we gevochten voor wat we waard zijn. Ik denk dat we tijdens dit EK-toernooi te veel downs hebben gehad, waardoor we het op de belangrijke momenten hebben laten liggen. Zelf ben ik op zich wel tevreden over mezelf, alleen moet ik op de moeilijke momenten nog iets meer kunnen brengen. Ik ben blij dat ik bijna alles heb mogen spelen op het EK en mijn steentje heb kunnen bijdragen. Nu gaat onze focus op het EYOF, zodat we daar kunnen rechtzetten wat we tijdens het Europees kampioenschap een beetje hebben laten liggen."