Lezing over plantengallen

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op maandag 24 april om 20.00 uur een lezing over plantengallen in De Kemphaan in Venray.

De lezing wordt gegeven door Matthijs Courbois. Een plantengal is de vorming van extra weefsel door de plant, in reactie op een binnendringer. Elke gal heeft zijn eigen vorm en komt voor op een vaste plant. De meeste galsoorten komen voor op bomen en struiken en de zomereik is de absolute gallenkampioen. De binnendringende galvormer (wesp, mug, mijt, vlieg, trips, bladluis, schimmel of bacterie) gebruikt de gal om te eten en om zich te verschuilen.

Tijdens de lezing gaat Courbois de aanwezigen inwijden in de bijzondere wereld van de gallen. Courbois onderwees voor studenten van de Wageningen Universiteit drie vakken op het gebied van geologie, biodiversiteit en vegetatie en heeft in de loop van de jaren enorme kennis en veldervaring opgedaan.


Concert Vivat

Venray | Vocaalensemble Vivat uit St. Petersburg zingt op maandag 24 april vanaf 20.00 uur koorwerken uit de orthodoxe liturgie en folkloristische liederen uit Rusland in de Grote Kerk in Venray.

De vier zangers vertolken a-capella hun liederen. Vivat ondersteunt met zijn concerten de afdeling intensive care neonatologie van het kinderziekenhuis St. Nicolaas Wonderdoener in St. Petersburg. De toegang is gratis.


Spreekuur D66

Venray | D66 Venray is nieuwsgierig naar meningen, vragen, klachten en complimenten over belangrijke zaken voor de Venrayse burger.

Wat raakt ze, in positieve en/of negatieve zin, waarover maken ze zich zorgen, en wat maakt ze juist blij? Wie hierover in gesprek wil met een raadslid van D66 Venray kan dat doen op vrijdag 21 april tussen 12.00 en 13.00 uur in het gemeentehuis in Venray tijdens een spreekuur. Elke Venrayse burger is welkom om in gesprek te gaan met een raadslid van D66 Venray. De partij wil verder graag weten wat voor de Venrayse burger zo belangrijk is dat het moet worden meegenomen in het verkiezingsprogramma.

Voor meer informatie: e-mail emielbeerkens@d66venray.nl.