Kruising Oostrum niet weer op schop

OOSTRUM | Er worden geen rigoureuze maatregelen genomen om het kruispunt Stationsweg-Mgr.Hanssenstraat in Oostrum aan te pakken. Sinds de nieuwe kruising in het najaar van 2015 in gebruik is genomen, zijn er veel klachten van de dorpsraad en omwonenden.

De gemeente ontving twee verkeerskundige rapporten met mogelijke oplossingen. Deze worden voor een deel overgenomen. De gemeente wil op dit moment geen ingrijpende en dure maatregelen nemen om de bocht in de Stationsweg richting het station opnieuw in te richten.

Vanwege de beperkte ruimte en uitzicht is de ideale situatie niet haalbaar. Daarvoor zouden eerst gebouwen rondom de bocht gesloopt moeten worden. Bovendien gaan de verkeersstromen in de toekomst veranderen door onder meer de aanpak van de Deurneseweg. Het aantal fietsers zal door de nieuwe routes afnemen. De gemeente wijst er ook op dat er in de afgelopen anderhalf jaar geen enkel (geregistreerd) ongeval heeft plaatsgevonden.

De komst van een verhoogd kruispuntplateau in de bocht van de Stationsweg doet juist afbreuk aan de beoogde doorstroming van het verkeer van Venray naar het station. Het doel is dat het verkeer zo veel mogelijk het centrum van Oostrum via de Mgr.Hanssenstraat mijdt. Over de oude situatie – waarbij het verkeer vanaf het station voorrang moest verlenen - waren ook veel klachten vanwege het slechte uitzicht.

Binnenkort worden drie punten uit het rapport van Veilig Verkeer Nederland overgenomen. De kosten bedragen 5.000 euro. Dit werk kan samen met de laatste fase van de Mgr.Hanssenstraat worden uitgevoerd. Onder meer de trottoirbanden worden verwijderd en de bocht Stationsweg-Mgr. Hanssenstraat wordt iets ruimer gemaakt. Op het trottoir zijn duidelijk bandensporen te zien als gevolg van de krappe bocht. Als alle wegwerkzaamheden in de omgeving straks klaar zijn, met als gevolg minder verkeer, dan wordt de situatie opnieuw bekeken.