Tijdreizigers in schouwburg

Venray | Op tweede paasdag, 17 april is in Schouwburg Venray de voorstelling Tijdreizigers te zien.

Zet drie topmusici uit de segmenten jazz/pop, klassiek en theater bij elkaar en je valt van de ene verrassing in de andere. Niet gehinderd door tijd en ruimte nemen de Tijdreizigers Nard Reijnders (saxen, klarinet en basklarinet) en Edwin Schimscheimer (piano), de bezoekers mee naar diverse landen, steden, stijlperioden en eeuwen. Opmerkelijke gebeurtenissen, jaartallen en politieke omstandigheden zijn bepalend voor de route die wordt genomen. De reis krijgt een verrassende wending bij de ontmoeting met Bart Schneemann, hoboïst en artistiek leider van het wereldberoemde Nederlands Blazers Ensemble.

De overvolle muzikale rugzak van de drie solisten getuigt van hun ongekende ervaring: zowel klassiek als licht, jazz, pop als theater. Met als uitgangspunt de eigen belangstelling en ervaringswereld, leggen de heren verbanden tussen componisten, werelddelen, jaartallen en de mooiste composities. Sommige werken worden op authentieke wijze uitgevoerd, terwijl andere titels door henzelf geschreven bewerkingen krijgen.

De drie musici hebben met elkaar gemeen dat ze zich vrij hebben gemaakt van een succesvolle muzikale carrière om autonoom hun eigen ding te doen. Zo stopte Reijners als vaste muzikant, componist en producer bij Herman van Veen, Schimscheimer stapte uit de band van René Froger en Schneemann gaf zijn baan bij het Rotterdams Filharmonisch Orkest op.

Via het 18e eeuwse Leipzig van J.S. Bach wordt stilgestaan bij de filmmuziek van Schindler's List, die de weg wijst naar het Zuid Amerika van Villa Lobos en de extroverte swingende West Side Story van Leonard Bernstein.

De spannende ritmes van Stravinsky leiden naar de maatwisselingen van Dave Brubeck en de heftige jazz van Chick Corea. Van renaissance naar minimal en van Debussy naar Piazzolla. Binnen het verhaal van de Tijdreizigers blijkt dat er vele interessante verbanden herkenbaar zijn. Aanvang 15.00 uur.


Lentekorting bij Stoffelhoeve

Oostrum | Lentekriebels, ze zijn er elk voorjaar weer. Of het nu gaat om een nieuw kleurtje op de muur, een kastje pimpen, of een heel nieuw interieur. Stoer, industrieel, landelijk of vintage: de medewerkers van de Stoffelhoeve in Oostrum helpen klanten graag op weg met hun woonideeën, adviezen en tips.

Natuurlijk is en blijft de Stoffelhoeve het vertrouwde adres voor meubelen in teak , accasia, mango en eiken, waarbij maatwerk mogelijk is. De medewerkers nodigen iedereen van harte uit om te komen kijken naar het uitgebreide assortiment eethoeken, banken en fauteuils en ook de ruime keuze aan verlichting, mooie cadeauartikelen en accessoires, van onder meer Brynxz, en BY Boo. Ook voor de krijtverf , wax en biologisch afbreekbare verf-remover van Painting the Past is de Stoffelhoeve het juiste adres. En vergeet niet de uitgebreide collectie Zwitserse tegelkachels. De leveringen zijn volgens de CBW- garantievoorwaarden.

Profiteer nu lentekorting. De Stoffelhoeve geeft kopers 10% lentekorting op het complete assortiment (aanbiedingen uitgezonderd). Deze actie loopt tot en met 22 april. In het depôt aan de Ooster-thienweg 4 in Oostrum, waar ook de werkplaats gevestigd is, staan de showmodellen, die tegen kortingen te koop zijn. Zeker een bezoek waard. Het depôt is geopend op zaterdag van 9.00-16.00 uur of na telefonische afspraak. Nieuwsgierig geworden? Neem dan voor een eerste indruk alvast een kijkje op de website www.stoffelhoeve. De Stoffelhoeve, Stationsweg 86, 5807 AC Oostrum. Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwtjes van de zaak? Like de Stoffelhoeve dan op Facebook.


Gilde Opleidingen Venray maakt het verschil

Venray | Op woensdag 19 april houdt Learning Community HILL een tweede actieve kennisdeling over het HILL-model. Kennis delen over toekomstbestendig opleiden.

De docenten van MBO Welzijn locatie Venray zijn dit schooljaar als pilotlocatie een innovatieproject gestart. De implementatie daarvan wordt begeleid door Hay Freriks.

"Centraal in deze innovatie staat het HILL-model van prof. dr. Filip Dochy", legt Freriks uit. "High Impact Learning beschrijft zeven bouwstenen die nodig zijn om studenten toekomstbestendig op te leiden voor een leven lang leren. Het gaat om bouwstenen als leren vanuit een praktijkvraagstuk, de student regie geven over zijn leerproces, online leren afwisselen met offline leren en leren door allerlei manieren van feedback geven. Het unieke van deze actieve kennisdeling is dat Filip Dochy aanwezig is: als inspirator en coach zal hij ons een overtuigende inkijk geven in de bouwstenen van HILL. Ditmaal gaan wij als docententeam samen met studenten, met de werkvelden waarvoor we opleiden en andere betrokken professionals de bouwstenen verder concretiseren voor het onderwijs. Aan het einde van de dag gaan de deelnemers naar huis met handreikingen om met de zeven bouwstenen aan de slag te gaan. Daarnaast beogen wij tijdens deze dag elkaar te inspireren tot nieuwe samenwerkingsvormen die bijdragen aan het realiseren van onze ambitie. Tijdens deze actieve kennisdeling gaan wij met alle betrokkenen investeren in een 'shared vison' op toekomstbestendig opleiden. Met als eregasten onze eigen studenten. Wij zien de learning community als een plek van ontmoeting en kenniscreatie die voor ieder die vanuit eigen kijk, kennis en kunde wil bouwen aan onderwijsinnovatie."

Het programma start voor genodigden vanaf 09.30 uur (inloop) en wordt afgerond om 16.00 uur met een informeel en gezellig samenzijn. Het project staat onder leiding van de docenten Janske Castelijns en Jolanda Rijnders. Bij de BBL-opleiding regisseren Mathilda Willems en Karlijn Cuppen de innovatie. De dagvoorzitter is Marcel Spoler. Nieuwsgierig? Mail naar learningcommunity@rocgilde.nl.