Man valt vrouw lastig

Venray | Een 19-jarige vrouw is vrijdag 7 april omstreeks 20.15 uur op de Gitaarstraat in Venray door een man lastiggevallen.

De man pakte de dame vast, maar zij duwde hem van zich af. man greep de vrouw daarna nog een keer van achteren vast. Op dat moment kwam er een andere man aan, die de vrouw te hulp schoot. De dader probeerde gelijk weg te vluchten. De man die de vrouw te hulp schoot ging nog achter hem aan, maar kon de belager niet meer vinden. Volgens de politie gaat het om een lange, stevige man van tussen de 22 en 28 jaar met een getinte huidskleur, stoppelbaardje en korte zwarte haren.

De politie zegt dat de man verward overkwam. De dader had een opvallende aquablauwe gsm bij zich. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die meer informatie hebben. Zij worden verzochten contact op te nemen met de politie Venray-Gennep via telefoon 0900-8844 (verwijs dan naar registratienummer 2017056965). 'De man die de vrouw te hulp schoot, is op dit moment nog onbekend. Wij komen uiteraard ook graag in contact met deze man', meldt de politie op Facebook.


Vrijwilliger Match

Venray | Match voor Vrijwilligers is op zoek naar een vrijwilliger/ervaringsdeskundige voor Stichting Kameleon.

Het doel van de Stichting Kameleon is om mensen uit de samenleving kennis te laten maken met mensen met een of meerdere beperkingen (lichamelijk en/ of verstandelijk/ meervoudige beperking). Door dit vanuit de positieve manier en met voorbeelden te doen, leren mensen elkaar te begrijpen en van elkaars kwaliteiten gebruik te maken. Mensen met een beperking hebben vaak nog een andere beperking: ze worden niet begrepen.

Als je niet af en toe met mensen met een beperking te maken hebt weet je vaak ook niet hoe je mensen met een beperking kunt benaderen en waar nodig helpen. Bijvoorbeeld als je iemand in een rolstoel met begeleiding tegenkomt wie spreek je dan aan als je een vraag hebt? Of bij mij op school zit een jongen die autisme heeft hoe kan ik daar mee om gaan?

Kameleon probeert dit uit te leggen met voorbeelden en rollenspellen. Wensen: ervaringsdeskundige en/of spreekt de doelstelling aan neem dan contact op met Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl.


Vlotter van start

Overloon | Oldtimer Vriendenclub De Vlotter uit Overloon gaat vanaf zondag 7 mei van start met het vijfde seizoen met bromfietsritten met een korte rit van ongeveer 50 kilometer.

De Vlotter gaat weer rijden op iedere eerste zondag van de maand tot en met oktober met daarnaast nog een lange rit op 16 juli. Verzamelen bij partycentrum Bos aan de Irenestraat in Overloon vanaf 9.45 uur en vertrek stipt 10.30 uur. De rit wordt van tevoren op de website kenbaar gemaakt.

Nieuwe leden kunnen zich nog aanmelden. Dit kan door 10 euro over te maken op rekening NL14RABO0302767843 ten name van OVC De Vlotter. Voor meer informatie kijk op de website www.de-vlotter.nl.

Nog plaatsen vrij voor Truckrun

Horst | Truckrun Horst heeft nog plaatsen beschikbaar voor mensen met een beperking die mee willen rijden op zondag 23 april.

Daarnaast krijgen enkele kinderen van het azc Blitterswijck de mogelijkheid mee te rijden. Van 10.00 tot 18.00 uur is er van alles te beleven bij Verhuurbedrijf Lumar aan de Energiestraat 4 Horst. De start is rond 12.30 uur. Aanmelden als bijrijder kan via www.truckrun.nl of neem contact op met het secretariaat via telefoon 06-11469034 of via e-mail info@truckrun.nl.