Afbeelding
Foto:

Een muzikale reis in Schouwburg Venray

Venray | Een muzikale reis, improvisatietalent en een must-see. Ongehinderd door tijd en ruimte nemen de Tijdreizigers Nard Reijnders (saxen, klarinet en basklarinet) en Edwin Schimscheimer (piano) de schouwburgbezoekers op maandag 17 april om 15.00 uur mee naar diverse landen, steden, stijlperioden en eeuwen.

Opmerkelijke gebeurtenissen, jaartallen en politieke omstandigheden zijn bepalend voor de route die wordt genomen. De reis krijgt een verrassende wending bij de ontmoeting met Bart Schneemann, hoboïst en artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble. Drie solisten met een overvolle muzikale rugzak en ongekende ervaring in klassiek, jazz en theater. Roué Verveer (foto) is één van de meeste authentieke cabaretiers van dit moment en behoort tot de top van de Nederlandse cabaretwereld. Dit seizoen staat hij in het theater met alweer zijn zevende voorstelling Op Het Laatste Moment. Verveer staat bekend om zijn driftige, enthousiaste speelstijl, charisma en talent om te improviseren. Daarnaast stond hij vorig jaar in een uitverkochte Ziggo Dome met Gabbers en is hij deze zomer te zien met Gabbers 2. Ook staat hij dit seizoen samen met Edsilia Rombley in het populaire RTL-programma Dance Dance Dance. Roué Verveer put graag uit de liefde, Surinaamse cultuur en de contrasten met Nederland, wat bakken vol hilarisch materiaal oplevert. De cabaretier is in Schouwburg Venray te zien op donderdag 20 april om 20.00 uur.

The Fabulous Sneakerboyz speelt zich af in een sneakerwinkel waar sneakerverkoper, Roy Julen, samen met The Fabulous Sneakerboyz, op zoek gaat naar de ware liefde aan hand van de sneakers die hun klanten dragen. Een ware sensatie waar liefdesverhalen vertaald worden in dans. Van spectaculaire hiphop moves tot kippenvel momenten in de moderne dans stukken met een vleugje humor. The Fabulous Sneakerboyz is te zien op woensdag 19 april om 20:00 uur. Deze maand ook te zien in Schouwburg Venray: Abafazi (15-04), Quatro Ventos (21-04), Queen (22-04), De Partizanen (22-04) en For Ever Young Collectief (23-04). Voor meer informatie over het complete theaterprogramma kijk op de website van ons theater www.schouwburgvenray.nl.

Foto: Raul Neijhorst.