Afbeelding
Foto:

Koffieconcert VMK geslaagd

Venray | Het Venrayse Mannenkoor trapte zondag het jaar 2017 af met een koffieconcert in Schouwburg Venray. Het mannenkoor werd daarbij ondersteund door Canto Rinato uit Zuid-Limburg en Deseti Brat uit Slovenië. Dit concert was een generale repetitie voor een internationaal concours in Duitsland.

Dirigent Anton Kropivšek maakte een diepe buiging na het optreden voor de 100 mannen van het Venrays Mannenkoor: "Dit was klasse, heren! Bijna weer het niveau van het kampioenschap in 2014."

Na het winnen van het NK in 2014 heeft het koor zich nog niet op een internationaal podium laten horen. Vandaar de deelname aan het concours in mei in Lindenholzhausen in Duitsland. Anton Kropivšek hover het concours: "Er doen 200 koren aan mee uit de hele wereld. Ik wil graag meten hoe ons koor er internationaal gezien voor staat. Ook wil ik onze zangers de kans geven om kennis te maken met andere koren uit bijvoorbeeld Amerika of Azië."

In Lindenholzhausen is het Venrays Mannenkoor in ieder geval het grootste koor dat meedoet. Als Nederlands kampioen hoefde dit koor niet aan de voorselectie mee te doen, en werd direct als deelnemer toegelaten. Eén van de verplichtingen van dit concours is om een volkslied te zingen. Daarom staat het bekende nummer Het lied van Piet Hein op het programma in Lindenholzhausen in mei, maar ook zondag werd het ten gehore gebracht. Een ander muziekstuk is Lux Aurumque van componist Eric Whitacre. Het koor bracht dit nummer met veel gevoel en heel klein gezongen.