St. Christoffel in de prijzen

Oirsbeek | In Oirsbeek vond onlangs de laatste wedstrijd plaats in de strijd om de Limburgse turntitels. Turnvereniging St. Christoffel uit Venray nam met 33 turners deel aan de titelstrijd.

In Oirsbeek behaalde Sem Rutten een tweede plaats en werd tweede van Limburg in de 6e divisie Benjamin I. Kian van Bommel werd in dezelfde categorie derde en zesde in de einduitslag.

Jasper Sanders (3e divisie junior II) won op de slotdag een bronzen medaille en eindigde ook in de einduitslag als derde van Limburg. Banyawit Bressers (3e divisie pupil) won in Oirsbeek goud en eindigde in de algemene stand op een tweede plaats. In de laatste wedstrijd eindigde Micha Hendriks (eveneens 3e divisie pupil) als derde en versloeg hiermee net clubgenoot Sven Wilmsen voor een podiumplaats. Hendriks werd in de eindrangschikking ook derde.

In de eindstand eindigden de Venrayse turners op de volgende plaatsen:

Talenten benjamin: Quinn Clabbers (4e), Quin van Rens (11e) en Jurre Verstappen (9e)

6e divisie benjamin II: Bodhi Berden(5e), Dante Spee (6e), Rik de Boer (7e) en Stan Spreeuwenberg (8e)

6e divisie benjamin I Sem Rutten (2e), Colin Kanters (4e), Kian van Bommel (6e) en Tibor Porger (8e)

6e divisie instap Victor Reijnen (16e)

6e divisie pupil Willem van Maarschalkerwaard (8e)

4e divisie instap Len Rongen (14e), Sil de Winter (15e) en Koen Verbruggen (16e)

4e divisie pupil Jonas van Sleeuwen (2e), Job Loeffen (5e) en Ties Haegens (12e)

4e divisie jeugd Stijn Beurskens (4e)

3e divisie instap Alex Goemans (5e), Tim Schram (6e) en Boaz Karacoban (7e)

3e divisie pupil Banyawit Bressers (2e), Micha Hendriks (3e) en Sven Wilmsen (4e)

3e divisie jeugd Joris Donderwinkel (5e) en Job Brands (8e)

3e divisie junior II Jasper Sanders (3e)

3e divisie junior I Karsten Chi (4e), Luka Thijssen (7e) en Joost van den Bekerom (9e).

Een knappe prestatie van de turners en hoofdtrainster Jaimy Claessens. Zij geeft wekelijks meerdere dagen leiding aan ruim 40 heren turners in leeftijd variƫrend van 6 tot circa 18 jaar. Daarbij begeleidt ze nog twee jongens die in Sittard en bij St. Christoffel in Venray trainen maar uitkomen voor Swentibold Sittard. Teun Ponjee (2e divisie) uit Venray werd Limburgs kampioen.

"De jongens hebben allemaal hard gewerkt en heel goed hun best gedaan. Ik ben trots op hen", aldus een tevreden Jaimy.