Afbeelding
Foto:

Nieuwe generatie in groente en fruit

Venray | Op 1 april maakte groenteboer 'Claessens Groente en Fruit' uit Venray plaats voor een nieuwe generatie eigenaren. De leiding over het familiebedrijf werd die dag overgedragen van de voormalige eigenaar Piet Claessens naar zijn jongere broer Jos Claessens, die het bedrijf samen met zijn dochter Ilse Claessens gaat runnen. Voor klanten zal weinig veranderen, maar voor het familiebedrijf is het een grote stap.

In de jaren '70 klein begonnen met de verkoop van aardappelen en eieren aan de Sint Servatiusweg te Venray, groeide de verkoop van familie Claessens langzaam uit tot een winkel met een breed aanbod aan groente, fruit en gesneden versproducten. Piet Claessens nam in de jaren '80 de winkel over van zijn ouders en bouwde het verder uit met toevoeging van destijds exotische producten, zoals kiwi's en sinaasappels. Na ruim 35 jaar bedrijfsvoering is er besloten om rollen in het bedrijf om te draaien.

Voortaan zal niet langer Piet Claessens, maar zijn jongere broer Jos verantwoordelijk zijn voor de winkel. Jos zal deze taak op zich nemen, in samenwerking met zijn dochter Ilse. "Voor de klant verandert er weinig, we willen de winkel zoals die nu is in stand houden", aldus Jos Claessens. Piet Claessens is blij met de overname en blijft aanwezig op zijn vertrouwde plek tussen de appels, aardbeien en
salades.