Tante Jet: van smaak naar meer

Blitterswijck | Een beleving op meerdere fronten. Veerhuys Tante Jet in Blitterswijck slaat een nieuwe weg in. Naast een nieuwe wijze van koken, Front Cooking, kunnen de gasten bij Tante Jet tevens genieten van schilderkunst, bloemsierkunst en een barbier voor echte mannen.

Regionale producten komen op vernieuwende wijze onder de aandacht bij Tante Jet. Het accent ligt dan ook op eerlijke, traceerbare producten, gerechten met minder calorieën en zeker ook aandacht voor gerechten zonder vlees. De gerechten worden gebakken in alba-olie en de pesto's worden bereid volgens de RAP-basis en zijn alergenenvrij.

Wat de presentatie ondersteunt, is de mobiele keuken in het restaurant van waaruit diverse gerechten worden bereid. De gerechten worden samengesteld door Chef-kok Leon Janssen en verder voor de gasten duidelijk zichtbaar bereid en gepresenteerd door Gerard van de Vossenberg. De front cooking lunch-menu's presenteert op zondag, donderdag en vrijdag vanaf 12.00 uur Op zondag 9 april is de aftrap.

Daarnaast is er meer te beleven bij tante Jet. Algemeen bekend is dat Richard Bindels met 'Scheer'em' de Grand Barbier al enige tijd werkzaam is in het kleine cafeetje. In deze sfeervolle ambiance worden heren en jonge mannen op authentieke wijze 'geknipt en geschoren' (www.scheerem.nl). In de serre etaleert Mieke Bartels enkele van haar schilderijen. Mieke genoot haar opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in het Belgische Arendonk. Moderne soms abstracte impressies. Kleurrijk en sfeervol. Ook deze schilderijen kunnen de gasten kopen, of ze kunnen een afspraak maken voor bezichtiging van andere werken van haar hand

Ook is Marian Mooren na een onderbreking van enkele jaren weer terug bij haar grote passie: de bloemsierkunst. Onder de naam GroenAtelier slaat Marian de weg in van lang houdbaar bloemwerk dat op een natuurlijke wijze verwerkt wordt.

De combinatie van mooie ondergronden en nieuwe technieken genereert dit´long life´-bloemwerk, dat op meerdere plekken kan worden neergezet en dat een lange tijd meegaat, zowel thuis als in een bedrijf. Marian heeft ervoor gekozen deze bloemstukken bij restaurant Tante Jet te presenteren, waar iedereen de presentatie kan bewonderen en ervan kan genieten (www.groenateliermarian.com).


Overdracht wensbus Merselo

MERSELO | Op dinsdag 18 april vindt de officiële overdracht plaats van de wensbus voor Merselo-Vredepeel. Na een proefperiode hebben beide dorpen van de provincie Limburg subsidie gekregen om de wensbus nog vijf jaar te kunnen laten rijden.