Afbeelding
Foto:

Titels voor jeugdbowlers

Sittard | De jeugdafdeling van Bowlingvereniging Venray heeft met negen leden succesvol deelgenomen aan de Limburgse jeugdkampioenschappen in Sittard. Drie titels werden in de wacht gesleept.

Bij de meisjes pupillen nam Maddy Jansen tijdens de voorronden al een ruime voorsprong, die ze in de finale probleemloos vast wist te houden. Met een gemiddelde van 136,50 en 154 als hoogste game liet zij het Sittardse duo Veerle Tribulet (120,67) en Gwen Kalmar (113,50) achter zich en mocht zich daarmee Limburgs kampioene noemen. Bij de pupillen jongens ging het van meet af aan tussen de twee Venrayse kemphanen Jorn Jansen en Job Andriessen. Na de voorronde stond Jansen 10 pins voor en Andriessen wist dit verschil in de finale niet te overbruggen. Dus werd Jansen Limburgs kampioen met een gemiddelde van 148,50 en 168 als hoogste game, gevolgd door Andriessen met 146,33 gemiddeld. Zijn hoogste game was 167 pins. Sittardenaar Wesley Kalmar werd derde met 135,67. De vierde plaats was voor Lars Rongen, die zich na een zwakke voorronde zich keurig herstelde en finishte met 127.33 gemiddeld en 167 als hoogste game en bleef daarmee de clubgenootjes Luca Onano en Wouter Opbroek (beiden 116,67 gemiddeld) voor.

Bij de aspiranten jongens was het voor Giel van Gorp een schier onmogelijke opgave om zich op het podium te spelen, want in zijn categorie speelde onder andere oud-Venray speler Mike Bergmann, die deze maand door de keuzeheren van de NBF voor de tweede keer op rij is geselecteerd om met het Nederlands jeugdteam aan de Europese jeugdkampioenschappen in Helsinki, deel te nemen. Bergmann nam vanaf de start een zo'n ruime voorsprong, dat de overige spelers alleen nog maar konden strijden om de overige twee podiumplekken. Hij werd dan ook overtuigend kampioen met een gemiddelde van 228,63. Zijn Sittardse maatjes Justin Arets (179,13) en Vincent Vluggen (178,63) claimden de tweede en derde plaats op het ereschavot. Giel van Gorp kwam deze keer niet geheel uit de verf en werd met een gemiddelde van 139 vijfde. Zijn hoogste game was 176 pins. Marius Ewals eindigde op plaats zeven. Bij de meisjes werd de Sittardse Zoƫ de Haan kampioene met 166,50 gemiddeld. In de laatste categorie junioren jongens speelde Sjoerd Jansen een uitstekend toernooi. Hij legde de basis in de voorronde, waar hij startte met een game van 225 pins. Hij pakte dan ook verdiend de Limburgse titel met een gemiddelde van precies 170 pins.

Programma; zaterdag 8 april thuiswedstrijd van de uitwisseling met Veldhoven. Alle spelers mogen meespelen en worden verzocht om 9.30 uur in de bowling aanwezig te zijn.