Afbeelding
Foto:

Podium voor motorcrossers

Markelo | Tijdens motorcrosswedstrijden hebben Diego Hanen (Venray) en Wout Smits (Ysselsteyn) afgelopen weekend een podiumplaats behaald. Smits deed dit tijdens het NK quads in Markelo (KNMV).

Hij behaalde in de manches een derde en tweede plaats. Een zieke Diego Hanen had genoeg aan een zesde en derde plaats in de manches tijdens wedstrijden in Zijtaart (MON). Bij de quads senioren miste Daan van Rijswijck net het podium. Met een vierde en vijfde plaats in de manches werd hij vierde in het dagklassement. Bij de 85cc grote wielen werden de plaatsen 5 tot en met 8 bezet door regionale motorcrossers. Top 10-klasseringen waren er verder voor Lynn Hubers (Overloon) en Jules Deenen (Wanssum).

Uitslagen:

Markelo (KNMV): NK quads: 3. Wout Smits (Ysselsteyn)

NK cup MX 2: 24. Jules Deenen (Wanssum)

Zijtaart (MON): Quads standaard: 3. Diego Hanen (Venray)

85cc grote wielen: 5. Britt Jans-Beken (Wanssum). 6. Amber Simons (Well). 7. Joey van der Zanden (Wanssum). 8. Nick van Loon (Meerlo)

MX open inters: 21. Jeremy de Vink (Venray)

MX 2 nationalen: 9. Jules Deenen (Wanssum)

MX 2 senioren: 41. Jos Hubers (Overloon)

Quads senioren: 4 .Daan van Rijswijck (Oirlo)

Dames: 10. Lynn Hubers (Overloon)

Eersel (KNMV): 85cc grote wielen: 38. Niels Huibers (Groeningen)

MX 2-takt: 52. Luuk Penninx (Overloon).

Foto: Diego Hanen(Venray) eindigde opnieuw op het podium bij de quads standaard.


Zware blessure Jeremy de Vink

Zijtaart | Motorcrosser Jeremy de Vink uit Venray heeft zondag tijdens wedstrijden bij de MX open inters (MON) in Zijtaart een zware blessure opgelopen.

Tijdens de eerste manche behaalde de Vink een veertiende plaats. In de eerste ronde van de tweede manche ging het echter fout. De Vink vloog na een springbult voorover van de motor en kwam ongelukkig op zijn rug terecht. Na met een ambulance afgevoerd te zijn, werden in het ziekenhuis breuken geconstateerd in de vijfde, zesde en zevende ruggenwervel. Hiermee wacht het sporttalent van 2013 een langdurig herstel. De Vink heeft een korset aangemeten gekregen ter ondersteuning van zijn rug en heeft gelukkig gevoel in zijn armen en benen. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of een operatie nodig.