Volleyballers twee keer onderuit

ActiveRooy-Flamingo's 56 2 2-3. Setstanden: 25-14, 2-26, 24-26, 25-17 en 13-15.

Venray | In de promotieklasse C verloren de volleyballers van ActiveRooy zaterdagavond van Flamingo's'56 2: 2-3. In sporthal De Wetteling pakten de Venrayse volleyballers makkelijk de eerste set: 25-14. Door slordig spel van de thuisploeg wonnen de gasten de twee daaropvolgende sets: 22-26 en 24-26. ActiveRooy herstelde zich uitstekend in de vierde set (25-17), maar moest in de vijfde en beslissende set de winst aan Flamingo's laten: 13-15.Enkele dagen eerder verloren de volleyballers de uitwedstrijd tegen Achilles met maximale cijfers: 4-0. In Beugen was de thuisploeg, de nummer drie op de ranglijst, enkele maatjes te groot voor de gasten. In de eerste twee sets konden de Venrayse volleyballers nog in het spoor blijven (25-19 en 25-20), maar in de derde en vierde set was het krachtsverschil veel groter (25-13 en 25-12). ActiveRooy staat nu achtste in de stand.Op zaterdag 8 april spelen de Venrayse volleyballers thuis tegen HLB Van Daal/DS, dat een positie lager staat op de ranglijst. Dit duel in sporthal De Wetteling begint om 18.00 uur.

Set Up verslaat kampioen: 3-1

Set Up-Saturnus 2 3-1. Setstanden: 25-21, 25-23, 25-18 en 17-25.

Meerlo | De volleybalsters van Set Up wonnen zaterdagavond thuis van Saturnus 2, kampioen in de eerste klasse E: 3-1. In Uden verloor Set Up eerdere dit seizoen dik met 4-0 van de latere kampioen. In Meerlo revancheerde de ploeg zich voor die nederlaag. In de eerste set gaven beide ploegen elkaar nauwelijks iets toe. Via 6-5 en 10-7 liep Set Up vervolgens uit naar 19-13 om met een prima servicedruk de set binnen te halen: 25-21. In de tweede set eenzelfde spelbeeld. Tot 23-23 bleef het duel in evenwicht, waarna met enkele goede aanvallen en blokkeringen Set Up de set naar zich toetrok: 25-23. In de derde set speelden de jonge Meerlose volleybalsters degelijk. De service was opnieuw prima verzorgd en door een goed blok werd de set met overtuiging gewonnen: 25-18. In de wetenschap dat de buit winnen was, begon Set Up te slap aan de vierde set. Saturnus pakte meteen een voorsprong en stond die niet meer af: 17-25. Op zaterdag 8 april speelt Set Up de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Om 19.00 uur is Apollo Mill tegenstander in sporthal 't Brugeind.