Ronald Bogaard won zaterdag twee van zijn drie enkelspelen.
Ronald Bogaard won zaterdag twee van zijn drie enkelspelen. Foto: Henk Lammen

Red Stars in gevaar

Red Stars-Hilversum 2 5-5. Punten Red Stars: Ronald Bogaard en Frank van der Vleuten (beiden 2x) en het dubbel Bogaard/Van der Vleuten.

Venray | In de tweede divisie B deelden de tafeltennissers van Red Stars en Hilversum 2 afgelopen weekend de punten: 5-5. Door de nederlaag staat Red Stars in de gevarenzone en moet in de laatste drie wedstrijden alle zeilen worden bijgezet om degradatie te voorkomen.

Door Henk Lammen

In de tafeltennishal in Venray begon Red Stars zaterdagavond ongelukkig aan de thuiswedstrijd. In de eerste drie enkelspelen wonnen de gasten telkens in vijf games. Tom Thijssen beet het spits af in zijn enkelspel tegen Vincent del Priore. Na een thriller bleek Del Priore uiteindelijk de gelukkigste en bracht de stand op 0-1. De tweede partij was nagenoeg een kopie van de eerste. Een partij om van te smullen tussen Frank van der Vleuten (Red Stars) en Ruan Greyling. Van der Vleuten moest echter in de eindfase telkens het onderspit delven tegen Greyling: 0-2. Routinier Ronald Bogaard begon uitstekend aan zijn eerste enkelspel tegen Wouter van der Mark. De eerste twee sets gingen redelijk vlot naar Bogaard die op weg leek naar het eerste Venrayse punt. In een partij, waar de gamestanden vanaf 10-10 standaard waren, toonde Hilversummer Van der Mark veerkracht. In de slotfase van de laatste drie games was de speler van Hilversum 2 telkens iets gelukkiger in de rally's en versloeg Bogaard op waarde met 2-3. Een fikse domper voor de speler van Red Stars die met een percentage van maar liefst 83 procent opnieuw aan een sterk seizoen bezig is. Pas in de vierde partij mocht Red Stars het eerste punt begroeten. Het dubbel Van der Vleuten/Bogaard gaf weer hoop in de Venrayse gelederen door opnieuw in vijf games de achterstand terug te brengen naar 1-3. Van der Vleuten won vervolgens zijn tweede enkelspel en de stand op 2-3. Tom Thijssen kwam daarna in de vijfde game twee punten te kort tegen Van der Mark en dat betekende dat Hilversum 2 de voorsprong weer wist uit te breiden naar 2-4. Daarna kwam de thuisploeg pas echt op stoom en door twee gewonnen enkelspelen van Bogaard en een van Van der Vleuten werd de achterstand omgebogen in een 5-4 voorsprong. Thijssen had in zijn laatste enkelspel kansen op een eerste winstpartij, maar was aan het einde te wisselvallig en ongeduldig. In vijf games moest hij het laatste duel van een marathonpartij aan de gasten laten: 5-5. Met nog drie duels voor de boeg moet Red Stars als voorlaatste nog vol aan de bak. TT Nijmegen (twaalf punten uit zeven duels) staat afgeslagen laatste. Vervolgens ontlopen de nummer drie Hilversum 2 (7-37), vier FTTC (7-36) en vijf Red Stars (7-35) zich nauwelijks op de ranglijst. Op zaterdag 8 april gaat Red Stars op bezoek bij koploper SKF (7-47). Een week later staat de uitwedstrijd tegen nummer twee, Pecos (7-43), op het programma. Op zondag 22 april besluit Red Stars de voorjaarscompetitie met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter TT Nijmegen.

In de tweede divisie C deed Red Stars 2 goede zaken tegen naaste concurrent HTC 1 uit Hoofddorp door met 6-4 te winnen. Patrick Zwiers was in goede vorm en won drie partijen en samen met Robert van den Bosch het dubbelspel. Van den Bosch en Maurice Achten, met ieder een keer winst in het enkelspel, waren goed voor de overige punten.