Het politiebureau aan de Leunseweg is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de eisen.
Het politiebureau aan de Leunseweg is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de eisen. Foto: Rikus ten Brücke

Nieuw politiebureau

VENRAY | Venray krijgt in 2018 een nieuw politiebureau. Het gebouw aan de Leunseweg is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de eisen. Pal naast het huidige pand komt de nieuwbouw. Het wordt een kleiner en compact gebouw voor het gehele basisteam Venray Gennep.

Het bestaande gebouw heeft ruim 35 jaar dienst gedaan. Medio 1981 werd het nieuwe politiebureau aan de Leunseweg opgeleverd. De officiële opening was op 9 oktober 1981 door de Limburgse gouverneur Kremers. Daarvoor was de Venrayse politie gehuisvest in een kantoorpand aan de Wilhelminastraat dat veel te klein was geworden. Daarom had de politie, voor de administratie en recherche, ook nog twee panden in de Grotestraat in gebruik.

Er is al langer sprake van een verhuizing. Enkele jaren geleden was een plek aan de Zuidsingel, bij sportpark De Wieën, in beeld als nieuw onderkomen. Het nieuwe politiebureau aan de Leunseweg wordt ingericht volgens het concept van 'het nieuwe werken'. Dit betekent een efficiënt gebouw met veel ruimte voor flexibele werkplekken. Het pand wordt energieneutraal met een hoge isolatiewaarde, energiezuinige verlichting en ventilatie, een warmtepomp en zonnepanelen.