Set Up wint bekerfinale

Set Up-VCE/PSV 3-1. Setstanden: 25-21, 25-23, 15-25 en 25-23.

Panningen | De volleybalsters van Set Up wonnen in Panningen de finale van de zondag bekercompetitie tegen VCE/PSV: 3-1. In de eindstrijd van de zondagpoule schotelden beide eersteklassers het publiek een aantrekkelijke wedstrijd voor. Met prima aanvallen en een sterke service won de Meerlose ploeg de eerste twee sets: 25-21 en 25-23. In de derde set vocht VCE/PSV, kampioen in de eerste klasse D, zich terug in de wedstrijd: 15-25 setwinst. In de vierde set was de spanning om te snijden. Na een felle strijd, waarbij beide teams om beurten op voorsprong kwamen, pakte Set Up uiteindelijk de winst: 25-23. "Ja, toen ging het verstand op nul. Met mooie aanvallen wisten we de set naar ons toe te trekken. We wilden een vijfde set voorkomen", aldus speelster Mirthe Brands.

Op zaterdag 13 mei speelt Set Up tegen de winnaar van de zaterdagpoule om de algehele bekerwinst van Zuid-Nederland. Deze wedstrijd in Sint Anthonis begint om 16.45 uur. "Maar nu gaan we eerst vieren", aldus een gelukkige Brands na afloop.

ActiveRooy verliest in Velden

VC Velden 2-ActiveRooy 4-0. Setstanden: 25-22, 25-17, 25-16 en 25-12.

Velden | In de tweede divisie D verloren de volleybalsters van ActiveRooy de uitwedstrijd tegen VC Velden 2: 4-0. De gasten uit Venray, met in de gelederen Maud van de Ven en Mette van den Bekerom van dames 3, konden in de eerste set lange tijd in het spoor blijven van de thuisploeg maar moesten in de slotfase het hoofd buigen: 25-22. In de tweede set had ActiveRooy meer moeite met het spel van Velden. Geholpen door een goede servicebeurt nam de thuisploeg al snel een voorsprong. De gasten kregen de pass niet onder controle en hadden ook moeite met de aanval. In de tweede helft van de set liet ActiveRooy steeds meer zijn eigen spel zien. Er werd meer druk op de tegenstander uitgeoefend middels de service en de aanval en ondanks dat de achterstand niet meer goedgemaakt kon worden: 25-17. In de derde set had ActiveRooy op de harde buitenaanvallen van Velden. Ook oefende de tegenstander goede servicedruk op de gasten uit. Halverwege de derde set kwam Mette van den Bekerom de Venrayse dames versterken. Met een aantal mooie aanvallen aan het net en vanaf de drie meter viel ze uitstekend in. Toch ging ook de derde set naar de thuisploeg: 25-16. Van den Bekerom startte samen met Maud van de Ven in de vierde set in de basis. ActiveRooy kwam echter geen moment meer in zijn spel en ging royaal onderuit: 25-12. Door de nederlaag kan ActiveRooy degradatie nauwelijks nog ontlopen.

ActiveRooy komt op zaterdag 8 april thuis in actie tegen Volley Meerkerk'95. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 18.00 uur.

ISBV Venray succesvol

Landgraaf | Vier sjoelers van de Invaliden Sport- en Belangenvereniging Venray e.o. hebben deelgenomen aan de zesde sjoelwedstrijd om de Limburg bokaal bij SV De Underdogs in Landgraaf.

Kopman Mat Klaassens had in de klasse A een mindere dag. Met een gemiddelde van 129,90 wist hij toch nog de derde plaats te halen. Bas Pastors speelde in de klasse G en werd tiende met een gemiddelde van 111,40.

In de klasse I toonde Jan Pijpers in goede vorm te zijn met een gemiddelde van 105,10. Daarmee werd hij derde in de daguitslag.

Leo Reintjes kwam in de klasse J niet verder dan 85,74 gemiddeld en werd daarmee laatste. RRT Noord-Brabant heeft een tafeltennistoernooi in Den Bosch gehouden.

In poule A wist Stefan van Bergen de eerste plaats te bemachtigen tegen spelers uit de klasse 4 en hij behaalde 17 wedstrijdpunten. Kelly Creemers deed van zich spreken door een tweede plaats in poule B waarin spelers uit de klasse 5 uitkwamen. Zij verzamelde 14 wedstrijdpunten. Harrie Jacobs kwam in poule C met spelers uit de klasse 6 niet verder dan de vierde plaats en behaalde 7 wedstrijdpunten. De John Pullens-trofee was voor Monique La Brijn van Redeoss uit Delft.