Mud Cross Wanssum hoopt dit jaar op een groter deelnemersveld.
Mud Cross Wanssum hoopt dit jaar op een groter deelnemersveld. Foto: Henk Lammen

Mud Cross Wanssum

Wanssum| Water, modder en obstakels. Dat kunnen deelnemers verwachten van Mud Cross Wanssum. De tweede editie van de obstakel run in Wanssum vindt plaats op zondag 28 mei 2017. Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar met bijna 200 deelnemers, hoopt de organisatie dit jaar op een nog groter deelnemersveld.

Door Aron van Peer

Medeorganisator Juriën Beterams, tevens eigenaar van gezondheidsstudio Just Be Fit, heeft er vertrouwen in dat er zich dit jaar meer mensen aanmelden.

"Na vorig jaar zijn we bekender geworden en iedereen heeft kunnen zien wat voor een geslaagde dag het was. Bovendien viel de editie van vorig jaar samen met VenloStormt. Dat is nu niet, dus daar hopen we nieuwe deelnemers aan over te
houden."

Mud Cross Wanssum biedt vijf verschillende afstanden aan voor twee categorieën. Jeugd van 6 t/m 12 jaar kunnen een ronde van 2 kilometer één of twee keer afleggen. En iedereen vanaf 13 jaar kan een ronde van 5 kilometer maximaal drie keer afleggen. Welke afstand je als deelnemer af wilt leggen, bepaal je op de dag zelf. Aan het eind van een ronde kun je kiezen of je naar de finish wilt rennen of nog een ronde doorgaat.

De route rond sportpark De Meulebèèk zal niet veel veranderen ten opzichte van vorig jaar, maar dat wil niet zeggen dat het parcours hetzelfde is. "De route werd vorig jaar door de deelnemers goed ontvangen, dus er is weinig reden om die te veranderen. Maar er zijn dit jaar wel nieuwe obstakels en het zullen er ook meer zijn dan in 2016."

Wat de deelnemers precies kunnen verwachten, wil Beterams nog niet verklappen. Maar de organisatie komt in ieder geval één belofte na: "Na vorig jaar hadden we al vrij snel beloofd dat de deelnemers in 2017 smeriger over de finish gaan komen. En met flink wat modder in het parcours gaat dat nu sowieso gebeuren."

Naast de aanpassingen in het parcours is er nog meer veranderd, mede dankzij de feedback van deelnemers.

"Vorig jaar was het natuurlijk de eerste keer en dus zijn en er altijd verbeterpunten. Al snel bleek dat er vanuit deelnemers bijvoorbeeld behoefte is aan tijdregistratie, dus dat zijn dingen die we voor dit jaar meenemen. Het wordt voor deelnemers in ieder geval mogelijk achteraf hun eigen tijd af te lezen." Met deze aanpassingen en het succes van vorig jaar verwacht de organisatie dus op meer deelnemers, al is dat niet het doel van de tweede editie. "Het belangrijkste is dat we weer een mooie Mud Cross organiseren. Wij moeten ervoor zorgen dat alles klopt voor de mensen die meedoen, ongeacht hoeveel dat er zijn. Maar het is geen geheim dat we hopen op meer deelnemers."

De aanmeldprocedure is mede om die reden geoptimaliseerd. "In tegenstelling tot vorig jaar is aanmelden nu veel makkelijker. Op de site geef je aan voor welke categorie je jezelf op wilt geven en dan kun je het inschrijfgeld direct via iDEAL betalen."

Aanmelden voor Mud Cross Wanssum kan via de website www.mudcrosswanssum.nl.