Kienen voor Jet on Tour

Meerlo | Op woensdag 12 april houdt Stichting Jet on Tour in samenwerking met 't Brugeind in Meerlo paaskienen voor het goede doel.

Het kienen start om 19.00 uur. De opbrengst van de avond gaat voor een groot deel naar de stichting die zich inzet voor de behandeling van Jeannette van Balkum-Gerrits (Jet). Jet on Tour is opgericht in oktober 2016. Jet heeft een progressieve vorm van MS, PPMS. In Nederland wordt de behandeling die zij nodig heeft om de lichamelijke achteruitgang te stoppen (en hopelijk zelfs te verbeteren), niet aangeboden. In het buitenland is de behandeling wel mogelijk. Deze behandeling wordt echter niet door een zorgverzekeraar vergoed en kost veel geld. Het verhaal van Jeannette is helaas schrijnender dan haar ziekte alleen; haar man Toon leidt namelijk aan een ongeneeslijke vorm van alvleesklierkanker. Jeannette en Toon hebben een zoontje van elf jaar, Davy In de afgelopen maanden zijn er tal van acties geweest om het benodigde bedrag van 95.000 euro in te zamelen.

Zo werd met een flessenactie meerdere malen het landelijk nieuws gehaald. Jet on Tour ligt op koers maar is er nog niet. Inmiddels is er al bijna 75.000 euro opgehaald en blijft de stichting zich inzetten om ook het resterende bedrag in te zamelen. Meer nieuws over de Stichting Jet on Tour is te vinden op
www.jetontour.jimdo.com.


Straatvoetbal voor jongeren

Venray | Teams uit buurten, wijken of dorpen kunnen ook dit jaar weer deelnemen aan de VVV-StreetLeague Venray.

De wedstrijden worden gespeeld op verschillende vrijdagavonden tussen 18.00 en 20.00 uur. De deelname aan het evenement is gratis. Ieder dorp, buurt of wijk in de gemeente Venray kan een team aanmelden. Een team bestaat uit minimaal acht tot maximaal tien spelers. Jongens, meiden of gemixt, tot 17 jaar. Daarnaast moet ieder team een teamleider (18+) hebben. De teamleider is tevens aanspreekpunt voor het hele team. Inschrijven kan via de website van de buurtsportcoaches van de gemeente Venray www.venraybeweegt.nl. In de maand april is er een StreetLeague-loket op het Raayland aanwezig waar belangstellenden een team kunnen opgeven en/of vragen kunnen stellen. In de StreetLeague spelen de teams buiten clubverband een sportief voetbaltoernooi. Maar niet alleen de sport speelt een rol. Ook fairplay is een thema, en daarnaast een buurtbijdrage – de maatschappelijke component van de competitie. De teams kunnen dan ook op alle drie de thema's punten scoren.

De openingsbijeenkomst van de StreetLeague Venray is op 3 mei bij stadion De Koel van VVV-Venlo. De speelrondes vinden vervolgens plaats op vrijdag 12 mei, 19 mei, 26 mei, 2 juni en 9 juni. De wedstrijden worden gespeeld tussen 18.00 en 20.00 uur. De Streetleague Venray wordt op zaterdag 17 juni afgesloten met een regionale finaledag in De Koel in Venlo. Teams kunnen zich aanmelden tot en met 21 april. Meer weten? Stuur een e-mail naar info@venraybeweegt.nl of kijk op
www.venraybeweegt.nl.