United sneuvelt bij hekkensluiter

St.Hubert-SV United 4-3 (2-2).

Doelpunten: Michal Kolodziejski, Kevin Koolhof (strafschop) en Indy Philips.

ST. HUBERT | SV United leed verrassend een 4-3 nederlaag op bezoek bij hekkensluiter St. Hubert in de vijfde klasse G.

Met vier zeges uit de laatste vijf duels was de ploeg van vertrekkend trainer Bjorn Poels juist weer aan het opkrabbelen naar een mindere periode. In de vierde minuut nam de thuisploeg de leiding via een kopbal uit een corner: 1-0. Even later kwam SV United op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Kevin Koolhof kopte Michal Kolodziejski de bal tegendraads binnen: 1-1. De bezoekers hadden moeite om openingen te vinden in de hechte defensie van St. Hubert. Vlak voor rust werd Tom Theeuwen in het strafschopgebied ten val gebracht: penalty. Kevin Koolhof schoot de bal vanaf elf meter onberispelijk binnen: 1-2. Nauwelijks twee minuten later ging de bal ook aan de overzijde op de stip, na een ongelukkige handsbal van een United-verdediger: 2-2.

Na de pauze was er voor SV United bijna geen doorkomen aan in het overvolle strafschopgebied. In de vijftigste minuut counterde de thuisploeg messcherp en nam met 3-2 de leiding. Het antwoord van SV United volgde snel. Uit een voorzet van Michal Kolodziejski tikte Indy Philips de 3-3 binnen. Het leek erop dat SV United nu door zou drukken maar met kunst en vliegwerk bleef St. Hubert overeind. Een kwartier voor tijd zeilde een zondagsschot vanaf 30 meter hoog in het United-doel: 4-3. Het blauw-witte slotoffensief bleef door een gebrek aan scherpte voor het doel zonder resultaat.

BVV'27 laat naar winst bij Menos

Menos-BVV'27 0-2 (0-0).

Doelpunten: Lou van Kempen en Jimmy Lucassen.

LANDHORST | BVV'27 pakte weer eens de volle buit in de vijfde klasse G. De uitwedstrijd tegen Menos wonnen de geel-zwarten met 0-2.

Aan de laatste vier duels tegen de top vier (Heijen, Merselo, SVOC'01 en De Zwaluw) hielden de Blitterswijckers slechts een punt over. Dat kwam mede door een serie schorsingen. Op bezoek bij laagvlieger Menos won de ploeg van trainer Jef Vels dikverdiend met 0-2.

De Blitterswijckers hadden een groot veldoverwicht en vertoefden continu op de vijandelijke helft. De geel-zwarten kregen ook genoeg kansen, maar telkens ontbrak het net aan scherpte voor het doel. Pas halverwege de tweede helft scoorde Lou van Kempen de bevrijdende openingstreffer met een schot in de verre hoek: 0-1. In de voorlaatste minuut verdubbelde Jimmy Lucassen de voorsprong: 0-2.