Moeizame zege koploper Merselo

Merselo-Sambeek 2-1 (1-1).

Doelpunten: eigen goal Sambeek en Ahmad Qurishi.

MERSELO | Koploper Merselo behaalde thuis tegen Sambeek een moeizame 2-1 overwinning in de vijfde klasse G. Het was een matige en rommelige wedstrijd.

Sambeek trok vanaf de aftrap fel van leer en de geel-zwarten werden al na een paar minuten op achterstand gezet. Uit een hoekschop kon een vrijstaande tegenstander de 0-1 binnenkoppen. Binnen tien minuten trok de ploeg van trainer Marcel Peters de stand weer gelijk. Rens Wismans ontving na een inworp de bal terug van George Melskens. Wismans verzond een hoge bal richting de tweede paal. De Sambeekse defensie wist er niet goed raad mee en via een verdediger belandde de bal in het eigen doel: 1-1.

De opgerukte verdediger Bas Philipsen zag zijn schot net langs de paal verdwijnen. Even later werd een kopbal van Ahmad Qurishi uit een hoekschop van de lijn gehaald. In de extra tijd van de eerste helft voorkwam doelman Joris Peeters met een goede redding een nieuwe
achterstand.

Na de pauze speelde Merselo beter en creëerde ook meer kansen. Binnen vijf minuten werd het overwicht in een doelpunt uitgedrukt. Uit een corner van George Melskens scoorde Ahmad Qurishi koppend de 2-1. Merselo slaagde er niet in om verder afstand te nemen. In de 73e minuut kwam de thuisploeg goed weg toen de bal na een verlengde vrije trap vlak langs het doel verdween.

Sporting ST: weer kansloos verlies

Sporting ST-Neerkandia 0-4 (0-2).

SWOLGEN | Het met veel blessures kampende Sporting ST verloor thuis met 0-4 van de nummer twee Neerkandia in de vijfde klasse E.

De hekkensluiter uit Swolgen/Tienray kwam er met een geïmproviseerd elftal nauwelijks aan te pas tegen de veel sterkere tegenstander. Na twaalf minuten viel de openingstreffer en op slag van rust liep Neerkandia uit naar 0-2. Na vijf minuten in de tweede helft gaf de scheidsrechter een strafschop aan de bezoekers na een overtreding binnen de zestien. De Brabanders scoorden vanaf de stip de 0-3. Een kwartier later verscheen de 0-4 eindstand op het scorebord.