Oostrum moet gelijkspel toestaan

Oostrum-DEV Arcen 2-2 (1-1).

Doelpunten: Wes Wilmsen (2x).

OOSTRUM | Oostrum moest thuis tegen laagvlieger DEV-Arcen een 2-2 gelijkspel toestaan in de vierde klasse F. De rood-witten zitten in een mindere fase. De laatste drie duels leverden slechts een punt op.

Trainer Ron Spruit kon niet beschikken over Ruben Nohlmans en Chris Wilschut. Na een uur moest de weer herstelde Rob Verlinden toch weer naar de kant. En ook Dennis Nohlmans haalde het einde van de wedstrijd niet. Daardoor leverde Oostrum flink wat fysieke kracht in. Al in de openingsminuut namen de rood-witten de leiding door een treffer van Wes Wilmsen: 1-0. Twee minuten later kwamen de bezoekers alweer op gelijke hoogte door een rake kopbal van spits Dieuwe Geurts: 1-1. Het spel golfde voor rust op en neer alhoewel de thuisploeg een licht veldoverwicht had. Na een kwartier in de tweede helft nam Oostrum wederom de leiding. Wes Wilmsen dook vrij voor het doel op en hij verschalkte de Arcense keeper opnieuw: 2-1. Ditmaal konden de rood-witten de voorsprong langer vasthouden. Oostrum kreeg zelfs enkele uitstekende kansen om uit te lopen naar 3-1. Maar vijf minuten voor tijd kwam DEV toch nog langszij. Dieuwe Geurts kopte raak uit een corner: 2-2. Na die gelijkmaker raakte Oostrum van slag. De thuisploeg kon uiteindelijk nog blij zijn dat de Arcenaren niet op de valreep de winst naar zich toe trokken.

Fouten breken Holthees op

Heijen-Holthees 5-1 (3-1).

Doelpunt: Wilco Stiphout.

HEIJEN | Holthees leed op bezoek bij de nummer twee Heijen een 5-1 nederlaag in de vijfde klasse G.

In de openingsminuut scoorde de thuisploeg via een kopbal uit een corner al de openingstreffer: 1-0. Holthees herstelde zich snel. Uit een hoekschop van Ser van Es tikte Wilco Stiphout de 1-1 gelijkmaker binnen.

Juist in een fase dat Holthees goed in de wedstrijd zat, ging het mis door twee verdedigingsfouten. Twee minuten na de gelijkmaker leidde de thuisploeg weer: 2-1. Vlak voor de pauze profiteerde Heijen van foutief uitverdedigen: 3-1. In het eerste halfuur van het tweede bedrijf werd er niet gescoord. Holthees miste de echte overtuiging om nog terug te komen van de achterstand. Een kwartier voor tijd liep de thuisclub uit naar 4-1. In de slotminuten kreeg Heijen nog een strafschop na een overtreding van Stef Janssen. De Holthese verdediger maakte in de tweede helft zijn comeback na een lange blessureperiode. Vanaf de penaltystip bepaalde Heijen de eindstand op 5-1.

Vier gele kaarten, vier schorsingen

VENRAY | Het regent momenteel schorsingen in de slotfase van de voetbalcompetitie.

Afgelopen zaterdag in de derby Venray-SSS'18 trok arbiter Dragstra vier gele kaarten, twee voor iedere ploeg. Het betekent vier schorsingen voor komende zondag geschorst. SSS'18 moet het thuis in het belangrijke duel met De Valk stellen zonder de routiniers Paul en Wout Janssen.

Venray kan in de uitwedstrijd tegen Geldrop niet beschikken over Joy Koenen en Danny Pelzer. Daarentegen keren drie Venray-spelers (Abe Stiphout, Dimitris Touratzidis en Jordy Wismans) terug van een wedstrijd schorsing, die ze opliepen na hun gele kaart in de derby tegen Volharding.